Пионирска 12, 21000 Нови Сад | Тел. 6622-755 | Факс. 523-945 | info@gockns.org.rs

„EXIT 08“ je prošao, ali se sa sigurnošću može reći da je ovogodišnji festival dosegao svetske standarde. Organizacija EXIT-a se uhodala, tako da je svojim posetiocima pružila sve ono što su od nje očekivali, pa i mnogo više od toga.

Mladi volonteri Crvenog krsta, tradicionalno, svojim prisustvom doprineli su da se gosti osećaju sigurnije i bezbednije. Na Petrovaradinskoj tvrđavi sanitetske usluge su pružane na 11 punktova, koji su bili vidno obeleženi i opremljeni neophodnim sanitetskim materijalom i materijalno-tehničkim sredstvima (šatori, nosila, ćebad, stolovi, klupe i dr.). Dežurstva su organizovana 4 dana u smenama od po 12 sati. Ove godine kao i predhodne organizovano je i dežurstvo u Kampu (kod Univerziteta) na tri punkta u tri smene dnevno, od po 8 sati. Ukupno su 33 obučena volontera Crvenog krsta stavili svoje usluge na raspolaganje gostima.

O broju zbrinutih gostiju, namerno, nećemo pisati u Izveštaju, spomenućemo samo tragični incident u kome je gošći kampa na šator pala grana sa drveta, u kojoj je devojka izgubila život, a još dvoje iz tog šatora su teško povređeni. Naši volonteri zajedno sa ekipom Doma zdravlja iz Inđije, uradili su sve da do tragičnog ishoda ne dođe, ali je devojka preminula po prijemu u bolnicu.

Volonteri Crvenog krsta Novog Sada su za vreme održavanja ove manifestacije svoje prisustvo iskoristili za promociju zdravstvenih aktivnosti posvećenih prevenciji polno prenosivih bolesti i planiranju porodice. Navedena aktivnost je sprovedena u saradnji sa nevladinom organizacijom „Stižu bebe“ koju je podržala Narodna kancelarija Predsednika Republike i Ministarstvo zdravlja Republike Srbije a naši volonteri su delili propagandni materijal i učestvovali u anketiranju posetilaca.

Veliki broj posetilaca na EXIT-u (procena organizatora – 160.000) ukazuje da će prisustvo ekipa Crvenog krsta biti neophodno i u budućnosti.

Pin It on Pinterest