Izaberite stranicu

На основу Упутства о остваривању међународне сарадње у Црвеном крсту Србије, 12. маја 2017. године у 13,00 часова, у просторијама Црвеног крста Скопље, Црвени крст Новог Сада – Градска организација и Црвени крст Скопља – Градска организација су потписали Споразум о сарадњи.
У име Црвеног крста Новог Сада, Споразум је потписао председник Пуковник др. Братољуб Бркљача, а потписивању Споразума је присуствовао и секретар Драган Лазић. У име Црвеног крста Скопља, Споразум је потписао председник др Стеван Тодоров, а потписивању Споразума је присуствовала и секретар Сузана Тунева Пауновска.
Делегација Црвеног крста Новог Сада је посетила централну канцеларију Црвеног крста Македоније где је примљена од стране генералног секретара др Саита Саитија. У разговору су размењена искуства о продубљивању партнерске сарадње Црвеног крста Новог Сада и Црвеног крста Скопља, као и примери добре праксе у програмским садржајима Црвеног крста. Генерални секретар др Саита Саитија је изразио задовољство потписаним Споразумом и пуну подршку сарадњи организација Црвеног крста Скопље и Црвеног крста Новог Сада оцењујући је као афирмативну за оба национална друштва.
Другог дана посете, љубазни домаћини су упознали нашу делегацију са програмима и активностима које спроводи Црвени крст Скопља. Посетили смо централни магацин Црвеног крста Македоније, дневни центар за добровољно давање крви „Даре Џамбаз“, дневни центар за стара лица „Даре Џамбаз“, пункт за поделу половне гардеробе „Копча“, прихватни центар за бескућнике, магацин Црвеног крста Скопље и планинарско спасилачку станицу „Водно“.

Pin It on Pinterest