Izaberite stranicu

У периоду од 19. до 29. Августа одржана је 11. Летња школа младих друштва Црвеног крста Осјечко-Барањске жупаније у којој су учествовали млади из четири државе: Мађарске (Печуј), Босне и Херцеговине (Тузла), Србије (Нови Сад и Сомбор) и Хрватцке као домаћини. Црвени крст Новог Сада су представљали Наталија Јанићијевић и Борис Тиркајла.
У оквиру летње школе организоване су радионице, као и многобројна корисна предавања. Радионице су биле на тему: прва помоћ, реалистични приказ повреда, обољења и стањ, деловање у катастрофама, превенција трговине људима, дифузија…Радионице и предавања одржаване су у преподневним и послеподневним тeрминима, а у паузама радионица учесници су имали слободно време за одлазак у град и дружење.
Након радионица организован је вечерњи програм са различитим темама: Дивљи запад, такмичење „соба на собу“, црвенокрсташке игре, сајам црвенокрсташких средишта…На сајму црвенокрсташких средишта смо помоћу видеа пројектора приказали наш град и рекли пар речи о програму нашег Црвеног крста, а на штанду смо поставили материјал за едукацију, флајере и поклоне.Такође је био организован целодневни излет на Ораховичко језеро и обилазак Ружица града.
Последњег дана нашег дружења свака радионица се представила на завршној свечаности. Након представљања учесници су добили дипломе а наши представници, добили су диплому за водитеље програма из области радионице на којиј су учествовали. Наше дружење смо завршили као што смо га и започели – шетњом кроз град. Првог дана смо град упознавали, а последњег смо се од њега опраштали уз бакљаду.

Pin It on Pinterest