Izaberite stranicu

Црвени крст Новог Сада је на основу Уговара учествовао као санитетско обезбеђење осамнаестог музичког фестивала “ЕXIT”, који је одржан у периоду од 5. до 9. јула 2017. године на Петроварадинској тврђави. Црвени крст Новог Сада је ангажовао 70 обучених активиста у пружању прве помоћи, који су у сарадњи са екипама Завода за хитну медицинску помоћ Новог Сада, били на располагању посетиоцима и учесницима ове музичке манифестације. Активисти су санитетски обезбеђивали и Камп намењен посетиоцима фестивала, који се и ове године налазио на новосадској плажи “Штранд”, у периоду од 04. јула (од 8,00 часова) до 11. јула 2017. године (до 8,00 часова).
На Петроварадинској тврђави санитетске услуге су пружане на 12. пунктова, који су били видно обележени и опремљени неопходним санитетским материјалом и материјално-техничким средствима (шатори, носила, ћебад, столови, клупе и др.). Дежурства су организована 5 дана у сменама од по 12 сати (од 19 – 07 часова). Број збринутих посетилаца укупно је 502 од чега је у кампу било 78 збринутих. Најчешће повреде су биле повреде коштано-зглобног система, као што су угануће скочног зглоба, колена, као и посекотине екстремитета. Велики број посетилаца на “EXIT-у“ (процена организатора – 215.000) указује да ће присуство екипа Црвеног крста бити неопходно и следеће године на фестивалу.
Обучени волонтери Црвеног крста, традиционално, својим присуством допринели су да се гости осећају сигурније и безбедније.

Pin It on Pinterest