Izaberite stranicu

Црвени крст Новог Сада је у сарадњи са Градом Новим Садом, Градском управом за социјалну и дечију заштиту обезбедио седмодневни одмор за 170 деце основношколског узраста у одмаралиштима Црвеног крста Вршац на Вршачком брегу, Црвеног крста Сомбор у Бачком Моноштору и Црвеног крста Бачка Паланка у Багремари.
Испраћају деце у одмаралишта Црвеног крста у Војводини 23.9.2019. године, испред хотела Сајам, присуствовали су: помоћница градоначелника Новог Сада Љиљана Коковић, в.д. начелника Градске управе за дечију и социјалну заштиту Вера Гркавац и председница Актива директора новодаских основних школа Јасмина Пастоњицки. Ученици су боравили у одмаралиштима у периоду од 23. до 29. септембра 2019. године.
Помоћница градоначелника Новог Сада Љиљана Коковић, в.д. начелника градске управе за дечију и социјалну заштиту Вера Гркавац и секретар Црвеног крста Новог Сада Драган Лазић посетили су 24.9.2019. године, децу која су боравила у Кампиралишту Црвеног крста Сомбор у Бачком Моноштору. Делегацију из Новог Сада у просторијама Црвеног крста Сомбор примили су заменик градоначелника Сомбора Антониo Ратковић, помоћник начелника одељења за образовање Милан Проле и секретар Црвеног крста Сомбор Биљана Клипа, која је упознала госте са активностима које спроводи ова организација у локалној заједници.
Помоћница градоначелника Новог Сада Љиљана Коковић, в.д. начелника градске управе за дечију и социјалну заштиту Вера Гркавац и секретар Црвеног крста Новог Сада Драган Лазић посетили су 25.9.2019. године, децу из новосадских основних школа која бораве у одмаралишту Црвеног крста Вршац на Вршачком Брегу.
Помоћница градоначелника Новог Сада Љиљана Коковић, председница Актива директора новосадских основних школа Јасмина Пастоњицки и секретар Црвеног крста Новог Сада Драган Лазић посетили су 26.9.2019. године, децу из новосадских основних школа која су боравила у одмаралишту Црвеног крста Бачка Паланка у Багремари. Уз седмодневни боравак, деци је био обезбеђен превоз до одмаралишта, здравствена заштита и волонтери Црвеног крста (реализатори школе Црвеног крста) који су кроз интерактивни рад са децом у мањим групама реализовали радионице Промоције хуманих вредности, Прве помоћи и реалистичког приказа повреда и оболења, музичке, плесне, ликовне и креативно – психолошке радионице у зависности од интересовања деце. У оквиру вечерњег програма васпитачи и волонтери Црвеног крста су реалиизовали такмичења: Покажи шта знаш, избор за мис и мистера, најбоље фризуре, маскенбал, игре без граница и квиз „Шта знаш о Црвеном крсту”. Такође деца су у вечерњим сатима имала организоване „диско журке”.
Предлог Црвеног крста Новог Сада је био да се одаберу деца која су добри ђаци, примерног владања и са изграђеним социјалним навикама, узраста пети или шести разред основне школе. Предлогом су обухваћена деца из сиве зоне сиромаштва, чије породице нису у систему социјалне заштите, али су лошијег материјалног статуса. Наша заједничка вишегодишња пракса је показала да Програм опоравка деце позитивно утиче на њихово здравље, психолошки развој, развој капацитета за друштвено укључивање и мотивацију за друштвеним ангажовањем. Програми одмора и опоравка деце Црвеног крста дају велики допринос у мотивисању деце за учењем и хуманијим односом према другима. Зато је веома важан одабир деце, а најбољи партнери за то су биле новосадске основне школе.
Удружени, заједно можемо променити њихову свакодневницу, садржајно испунити седмодневни одмор кроз нова сазнања, креативне вештине и стимулативни развој.
Црвени крст Новог Сада се захваљује секретару Црвеног крста Сомбор – Биљани Клипи, секретару Црвеног крста Вршац – Сузани Цветановић, и секретару Црвеног крста Бачка Паланка- Браниславу Шоботу на добродошлици и гостопримству.

Pin It on Pinterest