Пионирска 12, 21000 Нови Сад | Тел. 6622-755 | Факс. 523-945 | info@gockns.org.rs

Predstavnici Crvenog krsta Novog Sada učestvovali su u radu Međunarodnog kampa Crvenog križa Osijek „Humanošću do bolje saradnje – humanost na delu“, koji je realizovan u periodu od 16. do 30. avgusta 2008.god, u Centru za edukaciju Crvenog križa Osijek u Orahovici.

Osnovni cilj ovog Kampa bio je uspostavljanje regionalne saradnje među mladima na programskim aktivnostima Crvenog krsta: nediskriminacija, komunikacija, transformacija sukoba, promocija nenasilja u zajednici, problemi bolesti zavisnosti, sprečavanje trgovine ljudima, promocija humanih vrednosti i dr. U radu Kampa učestvovalo je sedamdeset mladih iz nacionalnih društava Crvenog krsta Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije, a naša organizacija je bila zastupljena sa sedmoro mladih aktivista.

Ovaj Projekat finansirali su Japanska i Norveška ambasada u Republici Hrvatskoj, te predstavnici UNHCR-a i Evropske komisije. Crveni krst Srbije su predstavljali mladi iz Crvenog krsta Novog Sada, Crvenog krsta Sombora i Crvenog krsta Kikinde. Delegaciju Crvenog krsta Srbije su predvodili Ljubomir Miladinović i Strahinja Gobeljić.

Predsednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, predsednik Predsedništva Bosne i Hercegovine Haris Silajdžić, predsednik Republike Crne Gore Filip Vujanović i generalni konzul Republike Srbije u Republici Hrvatskoj Davor Trkulja posetili su 30.avgusta 2008.g. Kamp mladih i dali podršku aktivnostima nacionalnih društava Crvenog krsta.

Pin It on Pinterest