Пионирска 12, 21000 Нови Сад | Тел. 6622-755 | Факс. 523-945 | info@gockns.org.rs

U okviru Programa promocije humanitarnog rada i popularisanja dobrovoljnog davalaštva krvi, Organizacija Crvenog krsta Skupštine i Izvršno veće AP Vojvodine, u saradnji sa CKNS i Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, organizovala je posetu Beogradu.

Upriličena je poseta Kraljevskom dvoru, Belom Dvoru, Skupštini Srbije, Crkvi Svetog Marka i Hramu Svetog Save. Topao prijem ostvaren je u Kraljevskom Dvoru i Belom dvoru. Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar II i Princeza Katarina su, kroz dobrodošlicu i obraćanja, izrazila divljenje saradnicima – volonterima na posvećenosti humanitarnom radu, koji i sami veoma neguju i postignutim rezultatima tog rada, posebno u oblasti dobrovoljnog davanja krvi u Novom Sadu.

I u Skupštini Srbije ostvaren je izuzetno srdačan prijem.Posle dobrodošlice koje su prisutnima uputile predsednik Skupštine Prof.dr Slavica Đukić-Dejanović i potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Doc.dr Branislava Berić, u vedroj atmosferi govorilo se o značaju dobrovoljnog davalaštva krvi, o značaju volonterskog rada u ovoj oblasti, o ostvarenim rezultatima DDK u Novom Sadu, o dobrom primeru organizovanosti saradnika volontera u Organizaciji Crvenog krsta Skupštine i Izvršnog veća AP Vojvodine kao i o potrebi da se ovaj pozitivni primer sledi i u drugim sredinama.

Poseta Beogradu završena je obilaskom Crkve Svetog Marka i Hrama Svetog Save.

Pin It on Pinterest