Пионирска 12, 21000 Нови Сад | Тел. 6622-755 | Факс. 523-945 | info@gockns.org.rs

Црвени крст Новог Сада учествовао је на 5. Фестивалу позоришних представа Црвеног крста Србије у оквиру програма ,”Промоциjа хуманих вредности“ коjи има циљ да промовише равноправност, смањи дискриминациjу и насиље међу младима. Домаћин овогодишњег Фестивала био је Црвени крст Зрењанина, у периоду од 28. до 30. марта 2018. године, а представе су игране у Народном позоришту „Тоша Јовановић“.
Ученици основне школе „Прва војвођанска бригада“ (6 ученика), које је припремала учитељица Сања Станковић са едукованим волонтерима Црвеног крста Новог Сада, представљали су нашу организацију са представом „Кофер успомена“ и заузели су 5. место. На Фестивалу је учествовало око 300 учесника, ученици трећег и четвртог разреда основних школа, као и волонтери из 26 средина у Србији. Представе су имале за тему: развијање толеранције и ненасилне комуникације, поштовање различитости, превенција дискриминације и стигматизације, родна равностравност, дечија права, превенција насиља у електронским медијима и др.
Фестивал jе свечано затворен 30. марта 2018. у Народном позоришту “Тоша Jовановић”, у 13 часова, проглашењем наjбољих учесника а три првопласиране представе су из следећих организација:
1. Црвени крст Ћићевац
2. Црвени крст Краљево
3. Црвени крст Ужице
Црвени крст Новог Сада честита победницима и захваљује се организатору Црвеном крст Србије а посебну захвалност упућујемо љубазним домаћинима, Црвеном крсту Зрењанина.

Pin It on Pinterest