Izaberite stranicu

Црвени крст Новог Сада обележио је Светски дан здравља, 7. април. Овогодишњи мото Светске здравствене организације  био је „Наша планета, наше здравље“ са циљем да овај значајан датум у календару здравља буде посвећен здрављу наше планете.
Основни циљ кампање било је подизање свести о утицају загађења ваздуха, воде и хране на здравље и могућим последицама, као и подстицање на активности и мере које треба предузети како би се очувала животна средина, а тиме и здравље људи.
Волонтери Црвеног крста Новог Сада су у Дунавском парку информисали заинтересоване суграђане о начинима да се сачува здрава животна средина, упутили су поруку да се потрошња воде удвостручила у последњих 50 година, да је саобраћај значајан извор загађења ваздуха, као и да рециклажом штедимо природне ресурсе и енергију и штитимо животну средину.
Поводом Светског дана здравља одржана је радионица о начину рециклаже и предавање о значaју здравља, за волонтере Црвеног крста Новог Сада. Предавање је одржано у Клубу младих ОТЈ „Јован Јовановић Змај“. Предавању је просуствовало око 20 младих волонтера.
У оквиру обележавања Светског дана здравља, Црвени крст Новог Сада је реализовао основну обуку за запослене у пружању прве помоћи у Јавно комуналном предузећу „Тржница“ Нови Сад. У току обуке промовисани су здрави стилови живота уз поделу едукативног материјала са здравствено васпитним садржајем

Pin It on Pinterest