Izaberite stranicu

CKNS je povodom novogodišnjih i božićnih praznika, kao i proteklih 20 godina, organizovao akciju “Jedan paketić – mnogo ljubavi ”. Cilj akcije je da našim najmlađima podarimo više radosti i praznike učinimo lepšim. Realizovane su sledeće aktivnosti:

Deda Mraz Crvenog krsta je podelio 184 novogodišnjih paketića deci uzrasta do 10 godina, koja se sa svojim porodicama hrane u kuhinji. Najmlađim korisnicima narodne kuhinje novogodišnje paketiće podelio je gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić a podeli je prisustvovala i načelnik Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu Vera Grkavac. Gradonačelnik je perisustvovao i podeli obroka i pomoći za korisnike narodne kuhinje Crvenog krsta u Klubu za stara i odrasla lica „Olga Petrov“.

Učenici Gimnazije „Isidora Sekulić“ su posetili decu u dnevnom boravku Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ i uz novogodišnji program poklonili im igračke i slatkiše koje su sami prikupili. U okviru programa psihosocijalne podrške deci oštećenog sluha, podelili smo novogodišnje paketiće.

Učenici OŠ „Marija Trandafil“ iz Veternika po prvi put su se uključili u akciju. Prikupljene igračke, knjige i slatkiše poklonili su deci u Sigurnoj kući. Volonterima programa „Briga o starima” pripremili smo prigodne poklone a korisnicima su podeljeni paketi higijene. Korisnicima kuhinje na točkovima podeljeni su novogodišnji pokloni i higijenski paketi. Nadamo se da smo našim najmlađima podarili više radosti i učinili praznike lepšim što je i cilj akcije.

Nismo zaboravili ni stare koji žive sami i bolesni. Želja nam je bila da u njihove domove unesemo saznanje da nisu zaboravljeni i da Crveni krst kao humanitarna organizacija brine o njima. Realizaciju Programa pratila su sredstva informisanja.

Pin It on Pinterest