У оквиру обележавања Месеца солидардности, Црвени крст Новог Сада активно се укључио у кампању „Спасимо храну, спасимо хуманост“ у организацији Коалиције за доброчинство, која je реализoвана 9. и 10. октобра 2021. године, у сарадњи са компанијом ЛИДЛ у Београду, Новом Саду, Нишу, Зајечару, Шапцу и Крагујевцу.
Млади волонтери Црвеног крста Новог Сада су били ангажовани у два продајна објекта Лидл-а, у Футошкој 46 и на Булевару војводе Степе 2, где су нашим суграђанима делили промотивни материјал, у вези са овом акцијом солидарности .
Том приликом, из донација наших суграђана, прикупљено је око 350 kg основних животних намирница, које ће бити дистрибуиране корисницима хуманитарних програма Црвеног крста.
Црвени крст Новог Сада се захваљује компанији Лидл Србија на исказаној друштвеној одговорности и свим суграђанима који су узели учешћа у акцији.
Циљеви кампање „Спасимо храну, спасимо хуманост” су: подизање свести о потреби за већом подршком најугроженијем становништву, повећање донација хране кроз сензитивизацију донатора (грађана и компанија) о потребама угроженог становништва и начинима за донирање хране, прикупљање средстава за куповину намирница за угрожено становништво и унапређење сарадње корпоративног сектора, организација цивилног друштва и појединаца на пољу донирања хране.
Кампања „Спасимо храну, спасимо хуманост“ се спроводи у склопу Пројекта за унапређење оквира за давање, који реализује Коалиција за доброчинство а коју предводи Фондација Ана и Владе Дивац уз финансијску подршку Америчке агенције за међународни развој (USAID). Коалицију за доброчинство додатно чине Траг фондација, Catalyst Balkans, СМАРТ колектив, Српски филантропски форум, Форум за одговорно пословање и Привредна комора Србије.

Pin It on Pinterest