Пионирска 12, 21000 Нови Сад | Тел. 6622-755 | Факс. 523-945 | info@gockns.org.rs

Након проглашења ванредног стања 15. марта 2020. године у 20 часова, Црвени крст Новог Сада је у сарадњи са Градом Новим Садом, истог дана оформио волонтерски кол-центар (који је почео са радом у 16. марта у 8,00 часова, за старије новосађане којима је потребна помоћ за доставу основих животних намирница, средстава за хигијену и лекова. Наредбом команданта Градског штаба за ванредне ситуације Милоша Вучевића, Црвеном крсту Новог Сада је наложено да предузме активности на организовању и обучавању волонтера и добровољаца који се пријаве за помоћ у куповини намирница и лекова за старије суграђане. Закључак је да је Неопходна координација свих самоорганизованих група и појединаца како би се избегле злоуптреба
Сви старији суграђани могу позвати на број 021/4871 700 сваког радног дана од 8,00 до 22,00 часова, а на основу потреба формира се списак за посете. Волонтери Црвеног крста Новог Сада, видно обележени и са идентификационом картицом, одлазе у кућне посете и врше потребну набавку прехрамбених намирница, средстава за хигијену и лекова поштујући здравствене препоруке које се односе на спречавање ширења инфекције корона вирусом. Neop
У периоду од 16. марта, 08,00 часова до 18. марта до 15,00 часова примљено је укупно 1267 позива у кол центар, где је евидентирано 368 захтева старијих суграђана, а волонтери Црвеног крста Новог Сада обавили су 301 посету.
Волонтери Црвеног крста обилазе и кориснике програма „Брига о старијима“ у приградским насељима (око 250 корисника).
У оквиру програма Народне кухиње Црвеног крста Новог Сада сваког радног дана врши се подела куваних оброка за 600 корисника на два пункта: Клуб пензионера „Олга Петров“, Футошки пут 67 (264 кувана оброка) и пункт Црвеног крста у Футошкој улици број 14 (336 куваних оброка). За старије суграђане који су корисници овог програма (око 55 корисника), следовања се достављају на кућну адресу.
Представник Црвеног крста Новог Сада учествује у раду Штаба за ванредне ситуације Јужнобачког управног округа и Градског штаба за ванредне ситуације града Новог Сада.
На препоруку Градског штаба за ванредне ситуације, секретар Драган Лазић је задужен да информише јавност о раду кол центра.

Pin It on Pinterest