Поводом обележавања 30. јула – Светског дана борбе против трговине људима, Црвени крст Новог Сада као део Тим Града Новог Сада за борбу против трговине људима, учествовао је у обележавању овог значајног датума на Новосадској плажи Штранд.
Светски дан борбе против трговине људима установљен је новембра 2013. године, у оквиру резолуције: „Побољшање координације напора против трговине људима“, усвојене на 68. заседању Генералне скупштине Уједињених нација, а у контексту подизања свести о ситуацији у којој се налазе жртве трговине људима и у циљу промоције њихових права (A/C.3/68/L.17/Rev.1.).
Посетиоци су имали прилику да се упознају са основним појмовима овог друштвеног проблема, како да га препознају, који су све начини за увлачење људи у ланац трговине људима као и са мерама опреза. Најмлађим суграђанима су кроз игролике активности приказане ризичне ситуације у које могу доспети као и начини реакције на те ситуације.
Раде Станојчић, самостални стручни сарадник у Црвеном крсту Новог Сада, дао је изјаву телевизији РТВ1, Новосадској ТВ и дневном листу Дневник где је нашим суграђанима објаснио и пружио више информација о обележавању Светског дана Борбе против трговине људима.

Pin It on Pinterest