Црвени крст Новог Сада се и ове године, традиционално, укључио у Програм активности обележавања „Дечије недеље” у Новом Саду под слоганом „Подељена срећа два пута је већа”.
Поводом обележавања „Дечије недеље” Црвени крст Новог Сада је 5. октобра 2020. године у насељима Бангладеш и Велики рит поделио дечије душеке из донације Предшколске Установе „Радосно детињство”, дечију обућу и одећу из донације Црвеног крста Војводине и половну гардеробу коју су током године донирали грађани Новог Сада. Дечијем селу „Др Милорад Павловић”, Центру за социјални рад Града Новог Сада – Служби за заштиту деце и омладине и Центру за породични смештај и усвојење уручене су мајице добијене из донације Међународне православне добротворне организације (IOCC), посредством Црвеног крста Србије, као и дечија гардероба из донације Црвеног крста Војводине. Центру за породични смештај и усвојење и Центру за социјални рад Града Новог Сада – Служби за заштиту деце и омладине такође су уручене дечије пелене из донације Црвеног крста Бачка Паланка.
Обележавајући акцију, волонтери Црвеног крста Новог Сада су 7. октобра 2020. године, поделили играчке деци корисника програма Народне кухиње Црвеног крста Новог Сада на два дистрибутивна пункта: у Футошкој улици бр. 14 и у Клубу пензионера „Олга Петров“, Футошка улица бр. 67. Играчке су прикупљене током године од грађана Новог Сада. Такође, деци су подељенe свеске из донације Црвеног крста Београд и кексићи из донације Центра за основну полицијску обуку.

Председница Скупштине Новог Сада Јелена Маринковић Радомировић, у понедељак 05.10. у Скупштини Града, уручила је захвалницу Црвеном крсту Новог Сада за подршку у организацији Дечије недеље на територији Града Новог Сада. Истог дана, свечано је отварена Дечије недеље а наша орагнизација учешћем у наведеној манифестацији се труди да најмлађим суграђанима улепша њихово одрастање и учествује у стварању драгоцених успомена. Званични организатор Дечије недеље на територији Града Новог Сада је Удружење „Живот као инспирација“.

Pin It on Pinterest