Пионирска 12, 21000 Нови Сад | Тел. 6622-755 | Факс. 523-945 | info@gockns.org.rs

Црвени крст Новог Сада је 28.1.2019. године, уручио хуманитарну помоћ у виду беле технике Црвеном крсту Жагубица. На основу апела општине Жагубица, упућеног за помоћ угроженом становништву које су задесиле поплаве у августу 2018. године, из буџета Града Новог Сада опредељена су срества у износу од 2.000.000,00 динара. На основу Закључка Градског већа Града Новог Сада од 18.12.2018. године, а у сарадњи са Градском управом за социјалну и дечију заштиту Црвени крст Новог Сада је обезбедио хуманитарну помоћ у виду 59 фрижидера, 33 електрична шпорета и 6 веш машина за угрожене породице у Општини Жагубица. Обезбеђена је помоћ за породице са малолетном децом, социјално угрожене и рањиве породице и појединце, као и породице и појединце који су смештени на социјалном становању.
– За 3 породице са троје и четворо деце обезбеђени су фрижидер, шпорет и веш машина.
– За 30 породица са децом и обезбеђени су шпорет и фрижидер.
– За 3 породице које су смештене на социјалном становању обезбеђени су фрижидер и веш машина.
– За 23 социјално рањиве породице и самце, као и породице и појединце смештене на социјалном становању обезбеђен је фрижидер.

Уручењу помоћи су присуствовали Љиљана Коковић – помоћница Градоначелника за социјална питања, Вера Гркавац – в.д. начелника Градске управе за дечију и социјалну заштиту и Драган Лазић секретар Црвеног крста Новог Сада. Делегацију су примили председник општине Жагубица Сафет Павловић, заменик председник општине Жагубица Предраг Ивковић и секретар Црвеног крста Жагубица Дејан Николић. Делегација је имала прилику да присуствује уручењу помоћи вишечланој породици са децом коју су задесиле поплаве у августу 2018. године.
Црвени крст Србије је обезбедио 100 хигијенских пакета а помоћ је уручио Ђула Лошонц координатор програма припреме и деловања у несрећама.
Догађај су медијски испратили РТС1 и локална телевизија РТВ Хомоље.

Pin It on Pinterest