Пионирска 12, 21000 Нови Сад | Тел. 6622-755 | Факс. 523-945 | info@gockns.org.rs

Црвени крст Новог Сада је 5. јула 2017. год у 18,00 часова, у сарадњи са Градском управом за социјалну и дечију заштиту, а у оквиру пројекта „Програми и активности за помоћ деци и младима у стању социјалне потребе“, упутио групу од 47-оро деце основношколског узраста на превентивни опоравак у одмаралиште Црвеног крста Србије „Криста Ђорђевић“ у Баошићу. Испраћају деце на летовање присуствовали су и Члан Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Тихомир Николић и в.д. начелника Градске управе за социјалну и дечију заштиту Вера Гркавац.
У смени од 06. до 15. јула 2017. године, боравила су деца чији су родитељи корисници Народне кухиње Црвеног крста Новог Сада, деца из Дневног боравка за децу и омладину Центра за социјални рад Града Новог Сада и штићеници Дечијег села из Сремске Каменице, у пратњи 3 васпитача. Кроз радионице, које су реализовали волонтери Црвеног крста, деца су се упознала са Организацијом Црвеног крста, њеним основним принципима, стекли основна знања из прве помоћи и едуковала се кроз Програме „Промоција хуманих вредности“, „Стоп трговина људима“, и друго.
Црвени крст Новог Сада обезбедио је деци ланч пакете за пут, средства за личну хигијену, пешкире за плажу и мајице за море.

Pin It on Pinterest