Пионирска 12, 21000 Нови Сад | Тел. 6622-755 | Факс. 523-945 | info@gockns.org.rs

Црвени крст Новог Сада je и ове године наставио сарадњу започету пре три године, пријемом и боравком деце из Општине Ранилуг. Општина Ранилуг је српска енклава у Косовском поморављу која броји 6.000 становника и 43 деце основношколског узраста из ове енклаве боравило је у Новом Саду од 17. до 20. августа 2017. године. Захваљујући људима добре воље организован је смештај у школи „др Милан Петровић“, исхрана и посета културним институцијама Града Новог Сада а 19.августа децу је угостио Црвени крст Зрењанина.
Дана 17.августа 2017.године децу и представнике општине Ранилуг са Косова и Метохије у Свечаној сали Градске куће примио је Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин. Том приликом Давор Петковић, директор образовања општине Ранилуг, уручио је захвалнице људима добре воље који су помогли реализацију ове хуманитарне активности. Деца су посетитла Градску библиотеку Новог Сада и Матицу Српску.
Дана 18.августа 2017.године, са почетком 12.00 часова, у централном холу зграде Покрајинске владе, потпредседник Ђорђе Милићевић и покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић, уприличили су свечани пријем за основце и њихове наставнике из Општине Ранилуг са Косова и Метохије, поводом њихове посете граду Новом Саду коју организује Црвени крст Новог Сада. Том приликом деци су уручене школске торбе са прибором.
Истог дана у преподневним часовима, за децу је организована посета Петроварадинској тврђави а волонтери Црвеног крста Новог Сада су презентовали активности из области прве помоћи. У току дана деца су посетила Културно информативни центар Футог и Парк природе Јегричку.
Дана 19.августа 2017.г, децу је дочекао и угостио Црвени крст Зрењанин, где су имали прилике да посете културне институције Града Зрењанина.
Наши драги гости су испраћени, 20. августа 2017.г, за Београд, где им је,захваљујући Канцеларији Владе Републике Србије за Косово и Метохију, омогућена посета Зоолошком врту, као и ручак у ресторану.
Црвени крст Новог Сада је неизмерно захвалан донаторима:

1. ШОСО са домом ученика „др Милан Петровић“
2. КИЦ „Младост“, Футог
3. АД „Лука Нови Сад“, Нови Сад
4. Пекара „Европа“, Нови Сад
5. Матица Албанаца Србије
6. UNIVERZAL DOO, NOVI SAD
7. IMPERIAL BUILDINGS DOO, NOVI SAD
8. ЈКП “Тржница“, Нови Сад
9. KORTEX DOO, NOVI SAD
10. Ентеријер „Јанковић“, Нови Сад
11. Colonial Co doo, Нови Сад
12. ДОО „Циклонизација“, Нови Сад
13. ПСС „Пољопривредна станица“, Нови Сад
14. ЈКП „Паркинг сервис“, Нови Сад
15. „Копрен“ доо, Нови Сад
16. „ Градитељ“, Нови Сад

Pin It on Pinterest