Izaberite stranicu

Црвени крст Новог Сада учествовао је на 7. Фестивалу позоришних представа који је организовао Црвеног крста Србије у оквиру програма Промоциjа хуманих вредности, коjи има циљ да промовише равноправност, смањи дискриминациjу и насиље међу младима.
Домаћин овогодишњег Фестивала био је Црвени крст Ковин, у периоду од 18. до 20. маја 2022. године, а представе су игране у Центру за културу Ковин, док су учесници били смештени у Пожаревцу.
Ученици основне школе „Ђорђе Натошевић“ (7 ученика), које је припремала учитељица Наташа Пантић са едукованим волонтерима Црвеног крста Новог Сада, представљали су нашу организацију са представом „Бајка лепих речи“.
На Фестивалу је учествовало око 170 представника из 14 организација Црвеног крста и то: деца, просветни радници, едуковани млади волонтери Црвеног крста и особе професионално ангажоване у Црвеном крсту.
Позоришне представе, као једна од развојних активности овог програма, представљају специфичан начин преношења знања. Током ове манифестације „мали глумци“ су путем 14 тематских позоришних представа указали на проблем вршњачког насиља, неадекватног коришћења савремених облика комуникације, дискриминације али и значај промоције толеранције и уважавања различитости. И овом приликом у осмишљавању тематских позоришних представа учествовали су едуковани млади волонтери Црвеног крста, просветни радници који су укључени у реализацију Програма и стручна служба Црвеног крста у градовима и општинама.
Програм Промоција хуманих вредности има за циљ смањење насиља међу младима. Теме Програма су: толеранција, ненасилна комуникација, лични, групни и културални идентитет и поштовање различитости, превенција дискриминације и стигматизације, родна равноправност, дечја права и превенција насиља у електронским медијима.
Фестивал jе свечано затворен 20. маја 2022. године у у Центру за културу Ковин, у 14.00 часова, проглашењем наjбољих учесника а три првопласиране представе су из следећих организација:
1. Црвени крст Мионица
2. Црвени крст Ковин
3. Црвени крст Крагујевац
Црвени крст Новог Сада честита победницима и захваљује се организатору Црвеном крст Србије а захвалност упућујемо и домаћинима, Црвеном крсту Ковин. Црвени крст Новог Сада на овом фестивалу су представљали: Ученици основне школе „Ђорђе Натошевић“ Ника Продановић Маша Спасеновски Ема Ћеран Александра Стојановић Борис Куран Андреј Мадић Урош Андрић Учитељица: Наташа Пантић
Директор основне школе „Ђорђе Натошевић“: Недељко Ђорђић
Волонтерка: Тијана Топаловић
Координатор програма: Александра Милић
Фотограф, логистичка подршка: Александар Гусман

Pin It on Pinterest