Црвени крст Новог Сада се и ове године, традиционално, укључио у Програм активности обележавања „Дечије недеље” у Новом Саду под слоганом „Дете је дете да га волите и разумете.”
Поводом обележавања „Дечије недеље” Црвени крст Новог Сада је 4. октобра 2021. године Свратишту за децу и младе у оквиру Центра за социјални рад Града Новог Сада доставио кревете за децу из донације Дома ученика средњих школа-Нови Сад „Бранково коло”.
Црвени крст Новог Сада је на препоруку Црвеног крста Србије реализовао традиционалну акцију „Трка за срећније детињство“ за ученике нижих разреда ОШ „Ђорђе Натошевић“. Трка је реализована 5. октобра 2021. године, а Црвени крст Новог Сада је за све победнике трка обезбедио пригодне награде.
Обележавајући Дечију недељу, волонтери Црвеног крста Новог Сада су 6. октобра 2021. године, поделили играчке деци корисника програма Народне кухиње Црвеног крста Новог Сада на два дистрибутивна пункта: у Футошкој улици бр. 14 и у Клубу пензионера „Олга Петров“, Футошка улица бр. 67. Играчке су прикупљене током године од грађана Новог Сада.
Центру за социјални рад Града Новог Сада – Служби за заштиту деце и омладине 7. октобра 2021. године уручене су мајице добијене из донације Међународне православне добротворне организације (IOCC), посредством Црвеног крста Србије, дечија гардероба из донације Црвеног крста Војводине и дечије пелене из донације Црвеног крста Бачка Паланка.
Истог дана Црвени крст Новог Сада је социјално угроженим породицама из насеља Велики рит, поделио дечије душеке из донације Предшколске Установе „Радосно детињство”, дечију обућу и одећу из донације Црвеног крста Војводине, половну гардеробу коју су током године донирали грађани Новог Сада и дечије пелене из донације Црвеног крста Бачка Паланка.
Наша орагнизација учешћем у наведеној манифестацији се труди да најмлађим суграђанима улепша њихово одрастање и учествује у стварању драгоцених успомена. Званични организатор Дечије недеље на територији Града Новог Сада је Удружење „Живот као инспирација“.

Pin It on Pinterest