Izaberite stranicu

У сусрет Међународном дану волонтера, 5. децембру, у просторијама Црвеног крста Новог Сада, Пионирска 12, представници наше организације, волонтери: проф. др Ева Лончар, др Милица Јешић, Александар Гусман, Филип Михајловић, Наташа Чанак, Мирко Ћелић, Анђела Гашпарич и Владислава Добрић су дали изјаве за новосадски дневни лист Дневник.

Ове године Међународни дан волонтера, 5. децембар, у свету обележева се под слоганом „Буди хуман-снага човечности (моћ доброте)“. Тог дана посебна пажња се поклања волонтерима који су ангажовани у својим локалним заједницама и који својим деловањем помажу својим најугроженијим суграђанима. Управо је њихов допринос оно што те заједнице чини отпорнијим на ризике, као што су природне и економске катастрофе. Такође, природа наше организације је заснована на вредностима и веровању наших волонтера и запослених у идеју Црвеног крста, основне принципе и врло је јасно усмерена на ублажавање људске патње и заступања интереса најугроженијих.

Изјаву је дао и др Драган Лазић, секретар Црвеног крста Новог Сада.

Новинарка Ивана Бакмаз и фоторепортер Слободан Шушњевић су били ангажовани на догађају и користимо прилику да им се захвалимо на тексту, односно фотографијама.

Упућујемо захвалност уредници Дневника Леи Радловачки, на дугогодишњем праћењу рада и афирмацији активности Црвеног крста Новог Сада.

Pin It on Pinterest