Пионирска 12, 21000 Нови Сад | Тел. 6622-755 | Факс. 523-945 | info@gockns.org.rs

Државно такмичење у пружању прве помоћи и реалистичком приказивању повреда, обољења и стања одржано је 21. септембра 2019. године, на више локација у оквиру Ташмајданског парка, у Београду. Свечано отварање такмичења и церемонија проглашења победника одржана је на стадиону Ташмајдан. На Државном такмичењу екипа Црвеног крста Србије своје умеће познавања прве помоћи показало је 15 екипа Омладине и 15 екипа Подмлатка Црвеног крста из 20 средина из целе Србије, као и 14 екипа Реалистичког приказа повреда, стања и обољења, које су се пласирале на Државно такмичење након победа на општинским, градским, покрајинским и међурегионалним такмичењима. Ова манифестацији је највећа и најмасовнија коју Црвени крст Србије организује сваке године и која окупља преко 700 волонтера Црвеног крста из целе Србије. Тема такмичења била је “Безбедност деце у саобраћају”.
Црвени крст Новог Сада – Градску организацију на овом такмичењу представљале су:
Екипа прве помоћи омладине: Маша Мастиловић, Наталија Свилар, Софија Глигорић, Сергеј Цицвара, Оливер Прец, Милош Гајин, Александра Милић – инструктор
Екипа реалистичког приказивања повреда, обољења и стања: Мона Раденковић, Љиљана Велковски, Марко Живић, Ана Пајкић – инструктор.
Екипа омладине у пружању прве помоћи заузела је пето место у конкуренцији 15 екипa (1. место Стари град, 2. место Ужице, 3. место Палилула, а учествоали су Суботица, Сремска Митровица, Панчево, Вождовац, Крагујевац, Краљево, Врање, Ниш, Прокупље, Лепосавић, Грачаница).
У конкуренцији реалистичког приказивања повреда, обољења и стања екипа Црвеног крста Новог Сада заузела је шесто место у конкуренцији 12 екипa (1. место Савски венац, 2. место Рума, 3. место Ужице, а учествовали су Ковин, Вождовац, Палилула, Ниш, Пожаревац, Прокупље, Краљево, Ваљево).
Успешну реализацију такмичења помогле су судије из наше организације: др Стефан Видосављевић и Томислав Милетић.

Pin It on Pinterest