Пионирска 12, 21000 Нови Сад | Тел. 6622-755 | Факс. 523-945 | info@gockns.org.rs

Završen je i ovogodišnji, četrnaesti „EXIT R:Evolution“ festival na Petrovaradinskoj tvrđavi, a Novi Sad je ugostio brojne turiste ali i goste iz cele Srbije koji su dugo očekivali početak najveće muzičke manifestacije u ovom delu Evrope koja je ove godine trajala 5 dana.

Mladi aktivisti Crvenog krsta, tradicionalno, svojim prisustvom doprineli su da se gosti osećaju sigurnije i bezbednije. Na Petrovaradinskoj tvrđavi sanitetske usluge su pružane na 12 punktova, koji su bili vidno obeleženi i opremljeni neophodnim sanitetskim materijalom i materijalno-tehničkim sredstvima (šatori, nosila, ćebad, stolovi, klupe i dr.).

Dežurstva su organizovana 5 dana u smenama od po 12 sati. Festivalski kamp, za oko 5.500 posetilaca organozovan je na novoj lokaciji kod otvorenih bazena JP SPC Spens, a Crveni krst je kao i predhodne godine organizovano dežurstvo u Kampiralištu, u periodu od 8 do 16. jula. Radilo se na jednom punktu u tri smene dnevno, od po 8 sati. Ukupno je 63 obučenih volontera Crvenog krsta stavili svoje usluge na raspolaganje gostima i to 40 tehničara i 23 lekara.

Broj zbrinutih posetilaca je oko 200 u Kampu, a na Tvrđavi oko 400 . Najčešće povrede su bile povrede koštano-zglobnog sistema, kao što je uganuće skočnog zgloba, kolena, kao i posekotine ekstremiteta. Volonteri Crvenog krsta Novog Sada su za vreme održavanja ove manifestacije svoje prisustvo iskoristili za promociju zdravstvenih aktivnosti: Prevencija HIV-a, Promocija dobrovoljnog davalaštva krvi i prevencija bolesti zavisnosti.

Veliki broj posetilaca na EXIT-u (procena organizatora – 160.000) ukazuje da će prisustvo ekipa Crvenog krsta biti neophodno i na sledećem Exit-u, koji će biti još veseliji, pozitivniji i uspešniji.

Pin It on Pinterest