Пионирска 12, 21000 Нови Сад | Тел. 6622-755 | Факс. 523-945 | info@gockns.org.rs

Crveni krst Novog Sada je tradicionalno organizovao 29. godišnju Skupštinu za mlade volontere Crvenog krsta. Godišnjoj skupštini prisustvovali su gosti iz sledećih organizacija Crvenog krsta: Tuzla, Novo Sarajevo, Skoplje, Banja Luka, Zagreb, Podgorica, Užice, Kragujevac, Gornji Milanovac, Kosovska Mitrovica, Zvečan, Beograd – Stari Grad, Beograd – Palilula, Štrpce, Gračanica, Pančevo, Kikinda, Subotica, Ruma, Zrenjanin i Sombor (oko 150 učesnika). Gosti su stigli u naš grad 19. aprila, gde su ih dočekali ljubazni domaćini.

Nakon smeštaja kod domaćina, u 20 časova održana je sednica Skupštine Omladinske terenske jedinice “Jovan Jovanović Zmaj” u restoranu „Romanov“.

Na Sednici je prezentovan Izveštaj o radu u toku 2012.godine, donet Plan rada za 2013.godinu, a najistaknutijim mladim volonterima Crvenog krsta Novog Sada uručena su zaslužena priznanja. Učesnike je pozdravio potpredsednik Crvenog krsta Novog Sada Puk. dr Bratoljub Brkljača koji je i uručio zahvalnice Crvenog krsta. Posle zvaničnog dela, volonteri su večerali i družili se uz muziku „Trend bend“-a.

Sutradan, 20. aprila, volonteri su se okupili u Klubu mladih, a potom pošli u obilazak grada i kulturnih znamenitosti. Posetili su Dunavski park, Vladičanski dvor, Sabornu crkvu, centralni gradski trg, Srpsko narodno pozorište, Sinagogu, zgradu Banovine, a potom šetnju završili tradicionalno na Petrovaradinskoj tvrđavi. Nakon toga, sledio je odmor uz ručak, a volonteri su se u 21 čas okupili na oproštajnoj žurci u kafe klubu „Rene“. Mladi volonteri terenske jedinice zajedno sa svojim gostima iz drugih organizacija uživali su u dobrom raspoloženju i zabavi, a sjajnu atmosferu su upotpunili muzičari.

Nedelja, 21. april 2013.god. je, nažalost, bio dan za rastanak, ali je i ova Skupština pokazala da su mladi neiscrpni izvor entuzijazma i poleta i da je to jedan od najvrednijih delova Crvenog krsta.

Pin It on Pinterest