Пионирска 12, 21000 Нови Сад | Тел. 6622-755 | Факс. 523-945 | info@gockns.org.rs

Градско такмичење у пружању прве помоћи одржано је 15. априла 2018. године у СОС Дечијем селу „Др Милорад Павловић“ у Сремској Каменици.
На почетку такмичења све такмичаре и госте поздравио је начелник Јужнобачког управног округа, Милан Новаковић. Такмичење је отворио, председник Црвеног крста Новог Сада, Пуковник др Братољуб Бркљача, са поруком да су сви уесници такмичења победници.
На такмичењу је ревијално учествовала екипа омладине Црвеног крста Вождовац, победник последњег Градског такмичења у пружању прве помоћи Града Београда. Ивана Марисављевић Дашић, секретар Црвеног крста Београд и Драган Билалевић, стручни сарадник Црвеног крста Вождовац су присуствовали такмичењу а договорено је учешће победничке новосадске екипе на Градском такмичењу Црвеног крста Београда.
Комисија за прву помоћ Црвеног крста Новог Сада је осмислила полигоне и организовала такмичење. Леп и сунчан дан су допринели да се у предивном амбијенту Дечијег села успешно спроведе такмичење, а посебно велики допринос су дали волонтери Црвеног крста Новог Сада који су учествовали у организацији, као и волонтери из програма реалистичког приказа повреда, обољења и стања. Допринос успешној реализацији такмичења дали су и волонтери из програма Промоција хуманих вредности и програма Борбе против трговине људима.
Црвени крста Новог Сада се захваљује Заводу за хитну медицинску помоћ Нови Сад, Ватрогасном савезу Града Новог Сада а посебно љубазним домаћинима који су дали немерљив допринос у успешној реализацији такмичења.
У категорији омладине учествовало је шест екипа, а победник је екипа „Венди“ коју чине Оливер Прец – МШ „7.април“, Алиса Будак – МШ „7.април“, Вања Марковић – ЕТШ „Михајло Пупин“, Милош Гајин – МШ „Хипократ“, Ана Пајкић – СШ „Светозар Милетић“ и Владан Маркишић – ПМФ
У категорији подмлатка учествовале су четири екипе, а победник је екипа „Палчица“ коју чине Нaтaлиja Груjић – ОШ „Никoлa Teслa“, Aнђeлa Oбрaдoвић – ОШ „Пeтeфи Шaндoр“, Mилa Mлaдeнoвић – ОШ „Вaсa Стajић“, Mилицa Бoшкoвић – ОШ „Вaсa Стajић“, Aлeксa Хaрхajи – ОШ „Жaркo Зрeњaнин“ и Дуњa Цвejaнoв – ОШ „Пeтaр Пeтрoвић Њeгoш“ Бeoгрaд
Пласман ЕКИПА ПОДМЛАТКА:
1. ПАЛЧИЦА – ОШ „Никoлa Teслa”, ОШ „Пeтeфи Шaндoр“, ОШ „Вaсa Стajић“, ОШ „Жaркo Зрeњaнин“ и ОШ „Пeтaр Пeтрoвић Њeгoш“ из Бeoгрaда
2. ЗМАЈ – ОШ „Петефи Шандор“ и ОШ „Иво Лола Рибар“
3. ЗЕКА – ОШ “Петефи Шандор”
4. ПЛАВИ ЗЕЦ – ОШ „Доситеј Обрадовић“, ОШ „Петефи Шандор“, ОШ “Ђорђе Натошевић”, ОШ „Јожеф Атила“ и ОШ „Васа Стајић“
Пласман ЕКИПА ОМЛАДИНЕ:
1. ВЕНДИ – МШ „7. Април“, ЕТШ „Михајло Пупин“, СШ „Светозар Милетић“, МШ „Хипократ” и ПМФ
2. МАСЛАЧАК – МШ „7. Април“, ФТН и Гимназија „Светозар Марковић“
3. ВЕСЕЛИ ПАТУЉЦИ – МШ „7. Април“, ФТН и ЕТШ „Михајло Пупин“
4. ДЕТЕЛИНА СА ЧЕТИРИ ЛИСТА – Школа за дизајн „Богдан Шупут“
5. КОЛИБРИ – Пољопривредна школа са домом ученика у Футогу
Првопласиране екипе у обе категорије ће представљати Црвени крст Новог Сада на Покрајинском такмичењу у пружању прве помоћи и реалистичком приказу повреда, обољења и стања, које ће се одржати прве недеље јуна у Ковину.
Захваљујемо се фотографима Ивани Прчић и Маши Драгичевић, на предивним фотографијама.

Pin It on Pinterest