Izaberite stranicu

Црвени крст Новог Сада је на позив Црвеног крста Зрењанина учествовао на градском такмичењу екипа у пружању прве помоћи које је организована у недељу, 15. маја 2022. године, поводом обележавања Недеље Црвеног крста. Нашу организацију је представљала првопласирана екипа омладине са градског такмичења (6 чланова) и стручни тим (5 чланова).
Пре такмичења, Црвени крст Зрењанин је организовао и реализовао показну вежбу „Језеро 2022“.Вежба је изведена у сарадњи са припадницима Ватрогасно спасилачког батаљона Зрењанин, Јединице Цивилне заштите опште намене, Одсека за ванредне ситуације града Зрењанина и ЈУ „Резервати природе“ Зрењанин на градском језеру код Културног центра Зрењанин.У оквиру вежбе приказано је спсавање са воде, евакуација повређених и поступци пружања прве помоћи. Изложен је део опреме за спасавање са воде учесника вежбе као и предочен изглед и функционисање пријемно-тријажног шатора.Организацију вежбе је помогла Служба хитне медицинске помоћи Дома здравља „Др Бошко Вребалов“.
Наведеним догађијима је присуствовао градоначелник града Зрењанина, господин Симо Салапура.
На такмичењу су учествовали прдставници Црвеног крста Суботице и Црвеног крста Арада (Румунија).
Црвени крст Новог Сада се захваљује Црвеном крсту Зрењанин на позиву и гостопримству а посебну захвалност упућујемо секретару Александри Танасијевић на одличној организацији догађаја.

Pin It on Pinterest