Пионирска 12, 21000 Нови Сад | Тел. 6622-755 | Факс. 523-945 | info@gockns.org.rs

Градско такмичење у пружању прве помоћи одржано је 14. априла 2019. године у СОС Дечијем селу „Др Милорад Павловић“ у Сремској Каменици. На почетку такмичења све такмичаре и госте поздравила је помоћница Покрајинског секретара за здравство АП Војводине, др Снежана Бојанић затим начелник Јужнобачког управног округа, Милан Новаковић, као и директор СОС Дечијег села „др Миорад Павловић“ Сремска Каменица, Мирко Јанкелић. Такмичење је отворио председник Црвеног крста Новог Сада, пуковник др Братољуб Бркљача, са поруком да су сви учесници такмичења победници.
Комисија за прву помоћ Црвеног крста Новог Сада је осмислила полигоне и организовала такмичење. Посебно велики допринос су дали волонтери Црвеног крста Новог Сада који су учествовали у организацији, као и волонтери из програма реалистичког приказа повреда, обољења и стања. Допринос успешној реализацији такмичења дали су и волонтери из програма Промоција хуманих вредности, Спасилаштва на води и Програма борба против трговине људима.
Црвени крста Новог Сада се захваљује Црвеном крсту Војводине, Заводу за хитну медицинску помоћ Нови Сад, Ватрогасном савезу Града Новог Сада, а посебно љубазним домаћинима који су дали немерљив допринос у успешној реализацији такмичења.
У ревијалном делу такмичења учествовале су драги гости, екипа омладине Црвеног крста Београда, које је представљао Црвени крст Вождовац и екипа омладине Црвеног крста Зрењанин у пратњи колега из стручне службе.
У категорији омладине учествовало је седам екипа, а победник је екипа „Ђурђевак“ коју чине Огњен Вучковић – Природно математички факултет, Маша Мастиловић – Филозофски факултет, Вања Марковић – Факултет техничких наука, Милош Гајин – МШ „Хипократ“, Милица Максић – Школа за дизајн „Богдан Шупут“ и Давид Будак – Медицинска школа „7. април“.
У категорији подмлатка учествовало су четири екипе, а победник је екипа „Весели патуљци“ коју чине Урош Црнић, Сара Црнић – ОШ „Пeтeфи Шaндoр“, Драгана Средановић, Витомир Средановић ОШ „Светозар Марковић Тоза“, Милица Жагар и Тара Жагар ОШ „Ђура Даничић“.
Пласман ЕКИПА ПОДМЛАТКА (екипа је састављена од 6 такмичара):
1. Весели патуљци (ученици ОШ „Ђура Даничић“, ОШ „Петефи Шандор“ и ОШ „Светозар Марковић Тоза“)
2. Змајићи (ученици ОШ „Васа Стајић“ и ОШ „Жарко Зрењанин“)
3. Калимеро (ученици ОШ „Иво Лола Рибар“)
4. Пчелица (ученици ОШ „Петефи Шандор“)
Пласман ЕКИПА ОМЛАДИНЕ (екипа је састављена од 6 такмичара):
1. Ђурђевак, (такмичари из Медицинске школе „Хипократ“, Медицинске школе „7. април“, Школе за дизајн „Богдан Шупут“ и са Природно математички факултет, Филозофског факултет и Факултета техничких наука Универзитета у Новом Саду
2. Маслачак, (такмичари из гимназије „Светозар Марковић“, Медицинске школе „7. април“ и са Факултета техничких наука)
3. Змај, (такмичари из гимназије „Светозар Марковић“, Карловачке гимназије, гимназије „Исидора Секулић“, Средње школе „Светозар Милетић“ и Медицинске школе „7. април“)
4. Палчица, (такмичари из Медицинске школе „7. април“)
5. Детелина са четири листа, (такмичари из Школе за дизајн „Богдан Шупут“ и Пољопривредне школе са домом ученика у Футогу)
6. Црвени крст Зрењанин, (ревијално учешће)
7. Црвени крст Вождовац, (ревијално учешће)
Првопласиране екипе у обе категорије ће представљати Црвени крст Новог Сада на Покрајинском такмичењу у пружању прве помоћи и реалистичком приказу повреда, обољења и стања, које ће бити одржано 1. јуна 2019. године у Сремској Митровици.
Црвени крст Новог Сада се захваљује медијима (РТВ, Новосадска ТВ, Дневник….) који својим присуством и извештавањима доприносе промоцији ове изузетно битне активности Црвеног крста Новог Сада.

Pin It on Pinterest