Волонтери Црвеног крста Новог Сада су, дана 13.08.2021. године, корисницима Програма Народне кухиње, на пунктовима за поделу куваних оброка, у Футошкој 14 и у Клубу пензионера „Олга Петров“, Футошка 67 поделили 600 хигијенских пакета и антибактеријске течне сапуне намењене ублажавању последица епидемије заразне болести Covid -19.
Хигијенски пакети обезеђени су из донације Министарства здравља Републике Србије, а у оквиру Пројекта развоја здравља-Унапређење приступа квалитетној здравственој заштити.
Хигијенски пакети су садржали основна заштитна средства (30 маски за одрасле, 2 чврста сапуна, 2 гела за дезинфекцију руку и информацију за кориснике о потреби физичке дистанце и хигијенским аспектима заштите од пандемије Covid -19).
Антибактеријски течни сапуни обезбеђени су из средстава буџета Града Новог Сада, уз подршку Градске управе за социјалну и дечију заштиту Града Новог Сада.
Министарство здравља је обезбедило и постере у боји намењене информисању корисника у којима су илустроване препоручене превентивне мере, брошуре „Covid -19 вакцине у Србији“ као и пакет средстава за потребе одржавања хигијене на дистрибутивним пунктовима.

Pin It on Pinterest