Izaberite stranicu

Црвени крст Града Новог Сада, Градска библиотека у Новом Саду и Епархија сремска уз благослов Епископа Сремског господина Василија, у периоду од 20 до 24. августа 2015 године, организовли су дочек и прихват петодневног боравка за 52-оје деце из Косовског Поморавља, из Општине Ранилуг.

Током петодневног боравка у Новом Саду, деца су била смештена у манастирима Крушедол и Велика Ремета, и за наше госте смо организовали обилазак културно-историјских споменика Града Новог Сада.
Деца су посетила Матицу српску, Градску библиотеку у Новом Саду, Музеј града Новог Сада, Петроварадинску тврђаву, Сремске Карловце, Стражилово, Сланкамен и фрушкогорске манастире.

Шеф кабинета градоначелника Града Новог Сада Александар Петровић уприличио је пријем наших гостију у Градској кући. Пријему су присусутвовали представници општине Ранилуг, као и организатори ове посете.

Заменик председника општине Ранилуг Владица Аритоновић захвалио се организаторима посете, као и Граду Новом Саду на пријему у Градској кући и на помоћи коју им је Нови Сад до сада донирао. Он је истакао да је педесеторо деце презадовољно овом посетом, као и то да је ово идеална прилика да основци из Ранилуга упознају и овај део Србије.

Pin It on Pinterest