Пионирска 12, 21000 Нови Сад | Тел. 6622-755 | Факс. 523-945 | info@gockns.org.rs

Crveni krst Novog Sada uključio se u obeležavanje 150 godina od postojanja Međunarodnog pokreta Crvenog krsta koji je nastao posle bitke kod Solferina, a među prvih 15 osnovanih društava je i Crveni krst Srbije koji je nastao pre 137 godina.

„To što smo najstarije društvo u svetu govori o našem narodu i solidarnosti i želji da se pomogne ljudima u nevolji“, rekao je predsednik Crvenog krsta Srbije Dragan Radovanović.

U Nedelji Crvenog krsta organizovali smo radni sastanak za sekretare i blagajnike OOCK u Mesnim zajednicama kome je prisustvovalo 60 volontera i predsednik Crvenog krsta Novog Sada prof. dr Mira Govorčin koja je u svom obraćanju volonterima istakla važnost širenja mreže volontera i omasovljavanja članstva organizacije Crvenog krsta. U znak zahvalnosti za humanivolonterski rad u našoj organizaciji, organizovali smo izlet na Palićko i Ludaško jezero za sekretare i blagajnike OOCK u Mesnim zajednicama.Posetili smo i Crveni krst Subotice gde nas je sa radom njihove organizacije upoznao sekretar Crvenog krsta Subotice Mihajlo Pece.

Pin It on Pinterest