Пионирска 12, 21000 Нови Сад | Тел. 6622-755 | Факс. 523-945 | info@gockns.org.rs

Кроз своју дугу историју, која траје већ 141 годину, Црвени крст је био и остао највећа и најстарија волонтерска организација у нашој земљи. Негујући своје основне принципе: хуманост, непристрасност, неутралоност, независност, добровољност, јединство и универзалност Црвени крст је привукао велики број волонтера различитих генерација који представљају незаменљив ресурс сваког друштва које тежи развоју.
Дана 13. маја 2017. године Црвени крст Новог Сада је, поводом обележавања Недеље Црвеног крста, а у знак захвалности за хумани волонтерски рад за добробит других људи и заједнице, организовао мотивациони излет у Тител за волонтере из Основних организација Црвеног крста Новог Сада у месним заједницама.
За наше волонтере уприличено је крстарење реком Тисом у пратњи водича који нас је упознао са једним од најстаријих насељау Бачкој, некада центром Шајкашке, вековима чуваној тајни скривеног блага Атиле – бича божјег и значајним историјским личностима овог питомог града подно чувеног, 600.000 година старог Тителског брега.
Током боравка у Тителу, придружили су нам се и волонтери из Основних организација Црвеног крста Зрењанина, са којима смо провели леп дан и дружење на заједничком ручку.

Pin It on Pinterest