Пионирска 12, 21000 Нови Сад | Тел. 6622-755 | Факс. 523-945 | info@gockns.org.rs

Кроз своју дугу историју, која траје већ 142 године, Црвени крст Србије је био и остао највећа и најстарија волонтерска организација у нашој земљи. Негујући своје основне принципе: хуманост, непристрасност, неутралоност, независност, добровољност, јединство и универзалност Црвени крст је привукао велики број волонтера различитих генерација који представљају незаменљив ресурс сваког друштва које тежи развоју.
Дана 15. маја 2018. године Црвени крст Новог Сада је, поводом обележавања Недеље Црвеног крста, а у знак захвалности за хумани волонтерски рад за добробит других људи и заједнице, организовао мотивациони излет за волонтере из Основних организација, актива, комисија и радних тела Црвеног крста Новог Сада.
Ове године посетили смо седиште Црвеног крста Србије, у Симиној 19, у Београду.
Наши волонтери посетили су Спомен собу где су изложена оригинална документа, фотографије, књиге, филмови, делови опреме која се користила током прошлог века, униформе и други експонати који су обележили постојање и историју рада Црвеног крста у Србији.
У свечаној сали наше истакнуте волонтере поздравила је Генерални секретар Црвеног крста Србије, Весна Миленовић која је укратко представила активности Црвеног крста Србије. Колеге из Црвеног крста Србије, Љубомир Миладиновић, Слађана Димић, Саша Аврам и Мирко Ружић су волонтерима била све време на располагању и презентовали су активности из својих делатности.
Током боравка у Београду, придружили су нам се и волонтери из Црвеног крста Зрењанина, са којима смо се упутили према Калемегегдану, Кнез Михајловом улицом и провели леп дан и дружење на заједничком ручку у Етно ресторану Бојчинска колиба.
Том приликом потпредсеница Црвеног крста Новог Сада, Доц. др Оља Нићифоровић Шурковић уручила је именовања изабраним секретарима Основних организација и Aктива за мандатни период 2018-2022. година.

Pin It on Pinterest