Izaberite stranicu

Црвени крст Суботица реализовао је међународни камп омладине „Суботица 2022“, у периоду од 15. до 21. августа 2022. године, у оквиру објекта „Салаш Ђорђевић“ поред Палићког језера.
Представнице Црвеног крста Новог Сада на Кампу биле су:
1. Милица Хорњак
2. Милица Поповић
У раду Кампа је учествовало 45 младих волонтера из Охрида, Ниша, Крагујевца, Зрењанина, Новог Сада, Сремске Митровице, Бачке Тополе и Суботице.
Камп је био едукативног карактера са тематиком везаном за програме Црвеног крста и обрађене су следеће теме: Борба против трговине људима, Дифузија и место и улога Црвеног крста у оружаним сукобим, Добровољно давалаштво крви, Утицај климатских промена на човека, Превенција болести зависности, Одолевање социјалном притиску, Медијска писменост, Спашавања на води и спашавању на планинама, Безбедно купање и правилно понашање на купалиштима, Припремa за деловање и одговор на несреће кроз презентације, видео снимке и дискусију учесника а организовано је и такмичење из прве помоћи и ралистичког приказивања стања, повреда и оболења.
У склопу слободних активности учесници Кампа су катамараном обишли Палићко језеро и посетили пословне просторије Црвеног крста Суботица.
Црвени крст Новог Сада упућује велику захвалност колегама из Црвеног крста Суботица на позиву и гостопримству и све похвале на доброј организацији Кампа.

Pin It on Pinterest