Црвени крст Новог Сада реализовао је, у периоду од 12. до 13. септембра 2020. године, дводневни Камп за младе волонтере у Одмаралишту Црвеног крста Бачка Паланка у Багремари.
Током трајања Кампа обрађене су следеће теме: Дифузија (Основна знања о Покрету Црвеног крста и Црвеног полумесеца), Промоција хуманих вредности, Прва помоћ, Добровољно давалаштво крви, Реалистички приказ повреда, оболења и стања, Борба против трговине људима.
Поводом Светског дана прве помоћи, првог дана релизована је вежба посвећена збрињавању унесрећених у саобраћајном удесу и евакуацији објекта, у оквиру које су учесници имали прилику да освеже стечена знања. Овогодишња тема Светског дана прве помоћи гласила је: „Незгоде не знају за Корону. Прва помоћ је увек потребна.“ На здруженој вежби су учествовали и представници Црвеног крста Бачка Паланка,
У вечерњим часовима приказана је презентација о активностима и улози Црвеног крста Новог Сада на територији град за време трајања ванредног стања од 15. марта до 6. маја 2020. године. Том приликом секретар Црвеног крста Новог Сада Драган Лазић уручио је захвалнице свим волонтерима и партнерима који су учествовали у спровођењу наредбе Градског штаба. Овом наредбом Црвеном крсту Новог Сада је наложено да предузме активности на организовању и обучавању волонтера и добровољаца који се пријаве за помоћ у куповини намирница и лекова за старије суграђане, односно да спроведе координацију свих самоорганизованих група и појединаца како би се избегле злоуптребе.
Свечаности су присуствовали проф. др Миодраг Драпшин члан Управног одбора, Роберт Чобан директор Color Media Communications, Светлана Хорват председница Националне коморе за моду Србије, Лазар Миљатовић директор City taxi plus, Миле Штрбац директор Marera Properties – Индустријски комплекс Победа, часни оци Благоје Катић и Милан Ковачевић, Дарко Дозет, координатори ОПЕНС-а и др.
Саветовање је реализовао тим едукатора:
1. Александра Милић, асистент у Црвеном крсту Новог Сада
2. Трифко Ијачић, вршњачи едукатор
3. Ана Пајкић, вршњачки едукатор
4. Маша Мастиловић, вршњачки едукатор
5. Слађана Игић, вршњачки едукатор
6. Вања Марковић, вршњачки едукатор
Волонтери су имали прилику да поред усвајања нових знања време проведу у дружењу што је веома важно за њихово даље ангажовање и тимски рад у организацији. Захваљујемо се Црвеном крсту Бачка Паланка на гостопримству и срдачном домаћинском односу према учесницима овог Саветовања.

Pin It on Pinterest