Пионирска 12, 21000 Нови Сад | Тел. 6622-755 | Факс. 523-945 | info@gockns.org.rs

Црвеном крсту Новог Сада (четворо волонтера) и Црвеном крсту Зрењанин (троје волонтера) поверена је 5. смена Летње школе подмлатка Црвеног крста Србије у Дечјем одмаралишту „Криста Ђорђевић“ у Баошићима, у периоду од 23.7. – 2. 8. 2019. године. Едуковани млади волонтери реализовали су различите едукативне и забавне садржаје са укупно 222 деце. Деца која су боравила у Одмаралишту била су из следећих средина: Бечеј, Нови Бечеј, Тител, Рума, Стара Пазова, Осечина, Баточина, Нови Београд, Лазаревац, Трстеник и Куршумлија.
Волонтерска екипа реализатора била је у саставу: Трифко Ијачић, координатор, Ана Пајкић, Маша Мастиловић, Мима Визелић из Новог Сада и Николија Кнежевић, Немања Петковић и Теодора Милин из Зрењанина.
Релизатори Летње школе анимирали су децу кроз следеће садржаје:
* Учионица Дифузије-Трифко Ијачић, координатор НС
* Радионица Прве помоћи-Маша Мастиловић НС
* Радионица Реалистичког приказа повреда, обољења и стања-Ана Пајкић НС
* Радионица Превенције трговине људима- Мима Визелић НС
* Радионица Промоције хуманих вредности- Теодора Милин ЗР
* Енглески језик- Николија Кнежевић ЗР
* Драмска радионица- Немања Петковић ЗР
Као посебан део Летње школе, а у склопу вечерњих активности, реализатори су припремали разнолик вечерњи програм у којем су деца посебно уживала. Тема за свако вече била је другачија, а неке од њих су: „Плесом до снова“, „Караоке“, „Ја имам таленат“, „Маскенбал“, „Мис и Мистер Баошића 2019“, „Шиз – Фриз“.
Црвени крст Новог Сада се захваљује Црвеном крсту Србије на указаном поверењу и учешћу у припреми ове Летње школе.

Pin It on Pinterest