Izaberite stranicu

Realizatorski tim Crvenog krsta Novog Sada (7 mladih volontera) je u periodu od 10. do 20. avgusta 2009. godine realizovao Letnju školu podmlatka Crvenog krsta Srbije u Dečijem odmaralištu „Krista Đorđević“ – Baošići.

U tom periodu, u odmaralištu je boravilo 250 dece od kojih je 200 bilo sa područja Kosova i Metohije i 50 dece iz Doma za decu bez roditeljskog staranja iz Zvečanske ulice.
Realizatorski tim je organizovao svakodnevne radionice: prepodnevne od 11:30 do 12:30 na kojoj su se deca upoznala sa nastankom i radom Pokreta Crvenog krsta. Deca su bila izuzetno zainteresovana za ovu radionicu koja je bila izuzetno posećena, a posle ručka su realizovane sledeće radionice:

1. Radionica Prve pomoći – realizator Tomislav Miletić, ovu radionicu je uspešno završilo 27 polaznika.
2. Radionica Realističkog prikaza povreda i obolenja – realizator Tanja Drmić, ovu radionicu je uspešno završilo 17 polaznika
3. Radionica Markiranje povreda i obolenja – realizator Aleksandra Milić, ovu radionicu je uspešno završilo 12 polaznika, a polaznici su na ovoj radionici savladali i osnovne plesne korake.
4. Radionica Likovno – kreativna – realizator Dragana Radanović, ovu radionicu je uspešno završilo 35 polaznika, i ujedno ovo je bila najposećenija radionica.
5. Radionica Novinarska – realizator Nikolina Milošević, ovu radionicu je uspešno završilo 8 polaznika a polaznici su izdali i Bilten.

Mirko Niškanović je bio na čelu realizatorskog tima i ujedno koordinirao rad tima. Večernji program je uspešno vodila Vanja Popović uz saradnju realizatorskog tima. Program je realizovan u periodu od 20:30 do 22:30, a večeri su bile tematske: Karaoke, Plesno veče, izbor Mis i Mistera večeri, Tvister veče, Igre bez granica, Šiz – friz, Pokaži šta znaš. Nakon tematskih večeri organizovane su disko večeri na kojima su slušani najveći hitovi domaće i strane muzike. Poslednje veče je organizovan Kviz „Šta znaš o Crvenom krstu“.

Realizatorski tim Crvenog krsta Novog Sada je za najuspešnije učesnike pripremio nagrade koje su deljene svake večeri. Koristimo priliku da se zahvalimo Upravi Odmarališta koja nam je izuzetno pomogla prilikom sprovođenja programskih sadržaja.

Pin It on Pinterest