У оквиру обележавања 1. октобра, Међународног дана старијих особа, у знак захвалности за хумани волонтерски рад, Црвени крст Новог Сада је и ове године организовао једнодневни мотивациони излет за волонтере из програма „Брига о старијима“ и активисте Црвеног крста Новог Сада. Ове године, посетили смо 3. октобра, Црвени крст Суботицe, где су нас љубазно дочекали и угостили наше колеге на челу са секретаром др Синишом Трајковићем, а стручну службу су чинили: Дијана Габрић, Невена Лукић, Зоран Молнар, Миодраг Варо и Злата Месарош. Речи добродошлице упутио нам је секретар Црвеног крста Суботица др Синиша Трајковић као и представници стручне службе, који су уз речи добродошлице, презентовали активности ове успешне организације Црвеног крста. Млади волонтери ове организације су нашим волонтерима све време били на располагању.
Наши волонтери, у пратњи домаћина, су посетили Градску кућу, одредницу града, и симбол Суботице и том приликом обишли три већнице – Зелену и Жуту које су користили Велики жупан и Градоначелник, и трећу централну – свечану Велику већницу која чини срце Градске куће. Након упознавања са историјатом градње овог здања и града, волонтери су са видиковца Градске куће на висини од 45,5 метара имали незаборавни поглед на Суботицу и њену околину.
У дворишту Црвеног крста Суботица за наше волонтере је уприличен ручак, након кога смо организовали трибину која је била посвећена промовисању доприноса старијих особа у породици и друштву.
Уз једно лепо поподне, пуно значајних размена искустава, излет смо наставили на језеру Палић. Шетајући поред Палићког језера, били смо у прилици да обиђемо Велики парк који се протеже од Водоторња до језера, Велику терасу, Летњу позорницу и Спомен чесму и на крају да се освежимо на Женском штранду.
Овом приликом желимо да се захвалимо секретару Црвеног крста Суботица др Синиши Трајковићу, стручној служби и волонтерима, на гостопримству и срдачности.
Негујући основне принципе Црвеног крста: хуманост, непристрасност, неутралоност, независност, добровољност, јединство и универзалност Црвени крст Новог Сада је привукао велики број волонтера различитих генерација који представљају незаменљив ресурс у реализацији активности наше организације.
Наведени излет је организован у складу са мерама заштите од заразне болести COVID-19.

Pin It on Pinterest