Пионирска 12, 21000 Нови Сад | Тел. 6622-755 | Факс. 523-945 | info@gockns.org.rs

Традиционално, тридесету годину, Црвени крст Новог Сада је организовао здравствено-превентивну кампању Недеља здравих зуба, у сарадњи са Клиником за стоматологију Нови Сад, Домом здравља „Нови Сад“, Институтом за јавно здравље Војводине, Клубом студената стоматологије, Предшколском установом „Радосно детињство“ и Медицинском школом „7. април“, а под покровитељством Градске управе за здравство Града Новог Сада.
Здравствено васпитање, као предуслов за опште стање здравља спроводи се од најранијег детињства ради усвајања позитивних навика на унапређењу и очувању здравља. Значајно место припада и оралној хигијени, стога су активности Недеље здравих зуба, првенствено, намењене деци предшколског узраста и нижих разреда основних школа. Захваљујући донацији фирме „Colgate-Palmolive“ свим учесницима кампање је подељен пакет за оралну хигијену и промотивни материјал.
Овогодишњи мото Недеље здравих зуба је:
„СТОМАТОЛОГ И ЈА – ДВА ДРУГАРА НАЈБОЉА“

Партнери у кампањи Недеља здравих зуба спровели су следеће активности:
1. Клуб студената стоматологије путем креативних радионица приближио је значај оралног здравља и његов утицај на квалитет живота деци из Предшколске установе „Радосно детињство“, по следећем распореду:
25.03.2019.год. – Вртић „Златна рибица“
26.03.2019.год. – Вртић „Палчица“
27.03.2019.год. – Вртић „Петар Пан“
28.03.2019.г. – Клуб студената стоматологије извео је позоришну представу за децу Предшколске установе „Радосно детињство“, у малој сали Позоришта младих 28. марта 2019.г, са почетком у 9:30 часова. Представи су присуствовала деца из вртића „Чаролија“, „Златна греда“ и „Плави зец“
2. Институт за јавно здравље Војводине је припремио креативне радионице намењене едукаторима, просветним радницима за рад са ученицима нижих разреда основних школа на тему здравља уста и зуба, које су дистрибуиране свим основним школама на територији Града. У сарадњи са студентима Медицинског факултета Универзитета у Новом Саду и ученицима Средње медицинске школе „7. април“ Нови Сад је организовано извођење креативних радионица у заинтересованим основним школама.
3 Служба стоматолошке здравствене заштите Дома здравља „Нови Сад“ интензивирала је редовне посете вртићима и нижим разредима основних школа, присуствовала креативним радионицама са студентима Клуба студената стоматологије у вртићима Предшколске установе „Радосно детињство“. Служба стоматолошке здравствене заштите Дома здравља “Нови Сад“ је организовала акцију у „Меркатор“ центру 26.03.2019. године од 08.30 – 11 часова, где су давани стручни савети о здрављу уста и зуба и дељен промотивни материјал од стране фирме “Colgate – Palmolive“, а такође је за све заинтересоване била организована и обука оралне хигијене.
4. Ученици и наставници МШ „7.април“ су путем креативних радионица, организовали посете Предшколској установи „Радосно детињство“ по следећем распореду:
25.03.2019.год. – Вртић „Маслачак“
27.03.2019.год. – Вртић „Гуливер“ и „Венди“
28.03.2019.год. – Вртић „Цврчак и мрав“ и „Детелина са 4 листа“
29.03.2019.год. – Вртић „Чигра“ и „Цврчак“
5. Институт за јавно здравље Војводине је организовао ликовни конкурс за децу предшколског и нижих разреда основношколског узраста на тему „Стоматолог и ја – два другара најбоља“

Pin It on Pinterest