Црвени крст Новог Сада је на позив Јужнобачког управног округа и Управе за ванредне ситуације у Новом Саду учествовао у обележавању 1. марта, Светског дана цивилне заштите, који се обележава у целом свету од 1990. године Одлуком генералне скупштине Међународне организације цивилне заштите, са циљем да се укаже на виталан значај и улогу служби цивилне заштите у случају свих типова несреће и катастрофа и суочавања са њима.
У дворишту Гимназије „Лаза Костић“ одржана је 27. фебруара 2020. године, Показна вежба у којој су учествовали:Ватрогасно спасилачка бригада Нови Сад, Прва бригада копнене Војске Србије, Завод за хитну медицинску помоћ Нови Сад и Црвени крст Новог Сада. Вежба се састојала из три дела и приказана је евакуацију лица из објекта захваћеног пожаром, затим спасавање лица из саобраћајне несреће и употреба ватрогасних апарата
У оквиру вежбе исцениран је судар два возила и пожар у згради школе где су припадници Ватрогасно спасилачке бригаде приступили гашењу пожара и евакуисали повређене на безбедно место. Едуковани волонтери Црвеног крста Новог Сада, чланови екипе прве помоћи, збринули су повређене у саобраћајној незгоди, а након указане прве помоћи повређени су даље у ланцу спашавања предати Хитној медицинској помоћи.

Pin It on Pinterest