Izaberite stranicu

У понедељак, 5. децембра 2022. године, помоћник градоначеника, Станко Љубичић je посетио магацин Црвеног крст Новог Сада, у Петроварадину, улица Раде Кончара 1.

Том приликом присуствовао је уручењу помоћи социјално угроженим породицама у оквиру програма за директно ублажавање сиромаштва и упутио је честитке волонтерима наше организације поводом Међународног дана вволонтера.

Град Нови Сад наставља успешну сарадњу са Градском организацијом Црвеног крста са којом реализује низ активности подршке и помоћи социјално угроженом становништву са територије Града. Искористио бих прилику и да волонтерима Црвеног крста честитам 5. децембар, Међународни дан волонтера и да им се у име Града звахвалим за све оно што су учинили у претходном периоду на пољу хуманости и добротворног рада. Црвени крст Новог Сада је организација која окупља велики број волонтера и без њих је незамисливо функционисање ове организације, а посебно бих истако њихово ангажовање које је било најизраженије током пандемије корона вируса – рекао је Станко Љубичић.

Црвени крст Новог Сада је извршио набавку 1200 прехрамбених пакета, 1200 хигијенских пакета и 600 просторних метара меког огревног дрвета, а ту помоћ добиће 2500 социјално угрожених породица.

Подела помоћи реализоваће се током децембра месеца 2022. године и јануара месеца 2023. године.

Садржај хуманитарне помоћи:
– прехрамбени пакет (брашно 10 kg, пасуљ 2 kg, пиринча 2 kg, сунцокретово уљe 2 l, тестенине 2 kg и месне конзерве 1050 gr)
– хигијенски пакет (детерџент за веш 6 kg, шампона за косу 3 l, детерџента за судове 2 l, 5 тоалетни сапун 5 kom, паста за зубе 3 kom, четкице за зубе 2 kom, хигијенски уложак 20 kom, бријач једнократни 5 kom и пена за бријање 1 kom).
– огревно дрво (један просторни метар)
Црвени крст Новог Сада као саставни део Црвеног крста Војводине и Црвеног крста Србије и као највећа и најстарија волонтерска организација у граду сваке године обележава Међународни дан волонтера.
Ове године Међународни дан волонтера, 5. децембар, у свету обележева се под слоганом „Буди хуман-снага човечности (моћ доброте)“. Тог дана посебна пажња се поклања волонтерима који су ангажовани у својим локалним заједницама и који својим деловањем помажу својим најугроженијим суграђанима. Управо је њихов допринос оно што те заједнице чини отпорнијим на ризике, као што су природне и економске катастрофе. Такође, природа наше организације је заснована на вредностима и веровању наших волонтера и запослених у идеју Црвеног крста, основне принципе и врло је јасно усмерена на ублажавање људске патње и заступања интереса најугроженијих.

Pin It on Pinterest