Пионирска 12, 21000 Нови Сад | Тел. 6622-755 | Факс. 523-945 | info@gockns.org.rs

Екипа РППОС 1. место
Екипа омладине 3. место
Екипа подмлатка 7. место
Црвени крст Новог Сада – Градска организација на овом такмичењу, које је одржано у Сремској Митровици 1. јуна 2019. године, била је заступљена са екипом омладине у пружању прве помоћи, екипом подмлатка у пружању прве помоћи и екипом реалистичког приказа повреда, обољења и стања повређених. Волонтери Црвеног крста на више пунктова демонстрирали су знања и вештине у пружању прве помоћи. Такмичење је због кишовитог времена одржано у затвореном простору, у Прехрамбено-шумарској и хемијској школи у Сремској Митровици. Радне тачке су биле смештене у учионицима а такмичари су имали могућност да провере своје знање на два радна полигона, тесту знања, и реанимација. То су били неки од задатака за 800 младих волонтера из 25 покрајинских организација Црвеног крста. Четири најуспешније екипе из сваке категорије обезбедиле су пролазак на Државно такмичење. На Покрајинском такмичењу у пружању прве помоћи и реалистичком приказу повреда обољења и стања наше екипе заузеле су следећа места:
1. Екипа омладине 3. место у конкуренцији 16 екипа (екипу чине Огњен Вучковић – Природно математички факултет, Маша Мастиловић – Филозофски факултет, Вања Марковић – Факултет техничких наука, Милош Гајин – МШ „Хипократ“, Сергеј Цицвара и Давид Будак – МШ „7. април“)
2. Екипа подмлатка 7. место у конкуренцији 24 екипа (екипу чине Урош Црнић, Сара Црнић – ОШ „Пeтeфи Шaндoр“, Драгана Средановић, Витомир Средановић ОШ „Светозар Марковић Тоза“, Милица Жагар ОШ „Ђура Даничић“ и Алекса Хархаји ОШ „Жарко Зрењанин“
3. Екипа РППОС 1. место у конкуренцији 9 екипа (шминкер Мона Раденковић – МШ „7. април“, маркиранти Ђорђе Живић и Љиљана Велковски – Школа за дизајн „Богдан Шупут“)
Организацију такмичења помогли су чланови Црвеног крста Новог Сада: 2 члана организационог одбора, 1 супервизор такмичења, 6 судија, 5 маркираната, 2 шминкера на полигонима, 5 чланова логистике. Екипе омладине у пружању прве помоћи и екипа реалистичког приказа повреда, обољења и стања повређених Црвеног крста Новог Сада су се пласирале на Државно такмичење, које ће се одржати крајем септембра 2019. године. Црвени крст Новог Сада се захваљује свим волонтерима који су учествовали у орагнизацији и реализацији овог такмичења.

Pin It on Pinterest