Пионирска 12, 21000 Нови Сад | Тел. 6622-755 | Факс. 523-945 | info@gockns.org.rs

Покрајинско такмичење у пружању прве помоћи и реалистичком приказу повреда, обољења и стања, одржано је 2. јуна 2018. године у Ковину. Црвени крст Новог Сада – Градску организацију на такмичењу су представљале екипе омладине и подмлатка у пружању прве помоћи и екипа реалистичког приказа повреда, обољења и стања. Волонтери Црвеног крста на више пунктова демонстрирали су знања и вештине у пружању прве помоћи. Повреде изазване косилицом и тестером, збрињавање у случају саобраћајне несреће, реанимација били су неки од задатака за 800 младих волонтера из 26 покрајинских организација Црвеног крста. Ковинци су имали прилику да се увере у квалитет екипа на 12 радних полигона смештених у ширем центру града, док су по четири најуспешније екипе из сваке категорије обезбедиле пролазак на државно такмичење.
На такмичењу у пружању прве помоћи и реалистичком приказу повреда обољења и стања наше екипе заузеле су следећа места:
1. Екипа омладине 1. место у конкуренцији 17 екипа (Оливер Прец,Вања Марковић,Милош Гајин,Маша Мастиловић,Владан Маркишић, Ана Пајкић)
2. Екипа подмлатка 1. место у конкуренцији 23 екипа (Дуња Цвејанов,Наталија Грујић,Алекса Хархаји,Василиса Петровић, Мила Младеновић, Милица Бошковић
3. Екипа РППОС 5. место у конкуренцији 8 екипа (Теодора Миловановић,Теодора Продановић, Ђорђе Живић).
Успешну организацију такмичења помогли су чланови Црвеног крста Новог Сада: 2 члана организационог одбора, 1 супервизор такмичења, 6 судија, 6 маркираната, 2 шминкера на полигонима, 5 чланова логистике.
Екипе омладине и подмлатка у пружању прве помоћи Црвеног крста Новог Сада су се пласирале на Државно такмичење, које ће се одржати крајем септембра 2018. године.
Црвени крст Новог Сада се захваљује свим волонтерима који су учествовали у орагнизацији и реализацији овог такмичења.

Pin It on Pinterest