Izaberite stranicu
Црвени крст Србије је отворио наменски динарски рачун за прикупљање новчаних донација за помоћ пострадалом становништву Грчке.
Број рачуна је 205-32824-71, позив на број 6026 355 0000, модел 00, код Комерцијалне банке АД Београд.
Црвени крст Србије је договорио са мобилним оператерима МТС, Теленор и ВИП активацију хуманитарног СМС броја 2002, преко кога грађани могу да уплате донацију у висини од 100 динара.
Према последњим информацијама добијеним од Међународне федерације друштава Црвеног крста и Црвеног полумесеца, у Грчкој је до сада у пожарима у области Атике настрадало више од 80 особа, повређено је више од 160 особа, док се више од 200 особа воде као нестали. У гашењу пожара и санирању последица ангажовано је преко 700 припадника оружаних снага и ватрогасаца спасилаца. До сада је процењено да су 373 куће делимично оштећене, а 211 потпуно уништено.
Црвени крст Србије је у сталном контакту са колегама у Грчком Црвеном крсту који је на основу процене тренутних потреба упутио захтев за прикупљање помоћи у новцу, како би се одговорило на најприоритетније потребе угроженог становништва.
У Културном центру Новог Сада, од 4. до 6. августа 2018. године одржани су „Дани грчке културе“. Програм је организовала невладина организација „Трандафил“ из Новог Сада под покровитељством Градске управе за културу Новог Сада, Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и верске заједнице АП Војводине и Националног савета Грчке националне мањине.
Црвени крст Новог Сада је под координацијим Црвеног крста Србије и Црвеног крста Војводине узео активно учешће на наведеној културној манифестацији.
У суботу 4. августа 2018. године млади волонтери Црвеног крста Новог Сада су испред Културног центра Новог Сада, у периоду од 17-20 часова обавештавали учеснике манифестације и суграђане, о наменском динарском рачуну у Комерцијалној банци ад Београд и хуманитарном СМС броју 2002 код мобилних оператера Теленор Србија, Вип мобиле и МТС који је отворио Црвени крст Србије за помоћ становништву Грчке.

Pin It on Pinterest