Протонамесник Богољуб Остојић примио је, у четвртак 29. јула.2021. године, у просторијама Црквене oпштине Загреб, делегацију Града Новог Сада у којој је био и секретар Црвеног крста Новог Сада Драган Лазић.
Делегација Града Новог Сада, у саставу:
1. Бранка Бежанов, члан Градског већа Града Новог Сада за социјалну заштиту и бригу о породици и деци,
2. др Лидија Томаш, в.д. начелника Градске управе за социјалну и дечију заштиту
3. Драган Лазић, секретар Црвеног крста Града Новог Сада – Градске организације,
била је у посети Српској Православној Митрополији – Епархији загребачко-љубљанској у Загребу у периоду од 29. јула до 30. јул 2021. године, којој је Град Нови Сад у сарадњи са Црвеним крстом Новог Сада – Градском организацијом, уплатио донацију у износу од 3.000.000,00 динара, на име обнове Саборног храма Српскe Православне Цркве у Загребу, због оштећења услед разорног земљотреса.
У петак, 30. јула 2021. године, делегација је посетила Црвени криж Загреба, a делегацију су примили заменик равнатеља Ивица Голубић и водитељица Одјела за социјално-хуманитарне програме и пројекте и развој волонтерства Нина Тењер. Домаћини су упознали делегацију Новог Сада са активностима и програмима које реализује Црвени криж Загреб. На састанку је било речи о могућности реализације пројеката од значаја за регионално повезивање организација Црвеног крста. Љубазни домаћини су уприличили посету Дому Црвеног крижа Града Загреба, који се налази у парку природе на Медведници.

Pin It on Pinterest