Пионирска 12, 21000 Нови Сад | Тел. 6622-755 | Факс. 523-945 | info@gockns.org.rs

Секретар Црвеног крста Косова и Метохије Драгишa Мурганић, примио је 25. фебруара 2019. године, у седишту покрајинске организације, у Грачаници, секретара Црвеног крста Новог Сада, Драгана Лазића и делегацију из Новог Сада која је боравила на Косову и Метохији у периоду од 25. до 26. фебруара 2019. године. Мурганић је упознао Лазића са актуелном ситуацијом и активностима које раелизује Црвени крст Косова и Метохије и том приликом се захвалио Црвеном крсту Новог Сада и делегацији из Новог Сада на несебичној вољи и солидарности, и хуманитарним акцијама које наша организација спроводи за Косово и Метохију.
Захваљујући заједничкој хуманитарној акцији Јужнобачког управног округа, новосадских основних и средњих школа и Црвеног крста Новог Сада испоручена је помоћ у виду 2000 пакета школског прибора и хигијенског материјала за децу у енклавама на Косову и Метохији.
Уручењу помоћи у основној школи у Лепосавићу, поред Драгише Мурганића, присуствовао је и колега Радојица Филиповић, секретар Црвеног крста Лепосавић. Секретар Лазић се састао и са колегама: Сашом Николићем – секретаром Црвеног крста Косовска Митровица и Светом Живићем – секретаром Црвеног крста Грачаница. Пакети су подељени и у основним школама у: Осојану, Црколезу и Гораждевцу.
Делегацију из Новог Сада су чинили: начелник Јужно бачког управног округа – Милан Новаковић, директор Техничке школе „Милева Марић Ајнштајн” – др Станко Матић, директор основне школе „Васа Стајић“ – Јасмина Пастоњицки, директор основне школе „Ђорђе Натошевић“ – Недељко Ђорђић, директор Техничке школе „Милева Марић“ у Тителу– Јадранка Пешти и главни и одговорни уредник Првог програма Радио-телевизије Војводине – Ненад Ћаћић.
Делегација је посетила манастир Грачаницу и Пећку патријаршији.

Pin It on Pinterest