Пионирска 12, 21000 Нови Сад | Тел. 6622-755 | Факс. 523-945 | info@gockns.org.rs

Кроз своју дугу историју, која траје већ 139 године, Црвени крст Новог Сада као саставни део Црвеног крста Војводине и Црвеног крста Србије је био и остао највећа и најстарија хуманитарна организација у Новом Саду. Негујући основне принципе Црвеног крста: хуманост, непристрасност, неутралоност, независност, добровољност, јединство и универзалност Црвени крст Новог Сада је привукао велики број волонтера различитих генерација који представљају незаменљив ресурс за реализацију активности наше организације.
Поводом Недеље Црвеног крста, која се ове године одржава под слоганом „Љубав“ Црвени крст Новог Сада је 15. маја 2019. године, организовао мотивациони излет. Једнодневни излет је организован за 50 волонтера из Основних организација, Актива, Комисија и Радних тела Црвеног крста Новог Сада, у знак захвалности за хумани волонтерски рад за добробит других људи и заједнице,
Ове године наши волонтери посетили су Храм Светог Саве у Београду где су се упознали са историјатом градње овог здања које је почело далеке 1895.године оснивањем Друштва за подизање храма Светог Саве на Врачару, са циљем да се храм подигне на месту на којем су спаљене мошти Светог Саве. Друштво су основали стотину најугледнијих грађана тадашњег Београда, на челу са митрополитом Михаилом (први председник Црвеног крста Србије).
Наши волонтери посетили су и Дворски комплекс на Дедињу. Волонтере су примили и поздравили Његово Краљевско Височанство Престолонаследник Александар П. Карађорђевић и принцеза Катарина. У обраћању они су истакли значај волонтерског рада и захвалили се волонтерима Црвеног крста Новог Сада на њиховом ангажовању и раду. Уприличен је обилазак велелепних здања Краљевског и Белог Двора, као и Дворске капеле посвећене Светом Андреју Првозваном, Крсној слави Краљевске Породице. Обиласци Краљевског и Белог Двора организовани су уз пратњу професионалних туристичких водича који су нас упознали са историјом, уметношћу и културом у пријатној двочасовној шетњи Дворским комплексом.
Након тога, организован је ручак у ресторану „Тара“ у Борчи. Излет је организован у сарадњи са колегама и волонтерима Црвеног крста Зрењанина, са којима смо се дружили на заједничком ручку.

Pin It on Pinterest