Пионирска 12, 21000 Нови Сад | Тел. 6622-755 | Факс. 523-945 | info@gockns.org.rs

Дана 08.априла 2017.г. Црвени крст Новог Сада је у сарадњи са Црвеним крстом Војводине и Удружењем за ментално недовољно развијене особе Града Новог Сада учествовао на Сајму услуга социјалне заштите који је одржан у Новом Саду, у централном холу СПЕНС-а. Сајам услуга социјалне заштите је организовало Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Покрајински секретаријат за социјалну политку, демографију и равноправност полова, са циљем умрежавања представника  јавних и приватних установа у систему социјалне заштите због информисања грађана о својим правима у области социјалне заштите и врстама услуга које су им доступне; идентификације предлога за побољшање  у предметној области и размене информација и искуства.

Волонтери Црвеног крста Новог Сада и Удружења за ментлно недовољно развијене особе Града Новог Сада су представили пројекте и активности из области социјалне заштите путем промотивног материјала, презентације и производа насталих на едукативним радионицама.

Сајам је свечано отворио министар Александар Вулин, а стручни скуп на тему „Развој услуга у заједници‒заједнички пут у будућности” је водио Владимир Илић, државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије.

Промотивни пункт Црвеног крста Новог Сада посетили су: Александар Вулин министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије, Предраг Вулетић покрајински секретар за социјалну политку, демографију и равноправност полова, др Милка Будаков заменица покрајинског секретара за социјалну политку, демографију и равноправност полова, Милан Новаковић начелник Јужно бачког упрваног округа, Тихомир Николић члан Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци,
Љиљана Коковић  помоћница Градоначелника за социјлна питања и др.

Pin It on Pinterest