Izaberite stranicu

Crveni krst Novog Sada je na zahtev Skupštine Grada Novog Sada pomogao uspešnu realizaciju 33. Planinarskog maratona na Fruškoj Gori. Međunarodno poznata manifestacija mladosti i sporta, koja se dešava u prirodi, u planinsko-šumskom ambijentu, na lep način je prezentovala naš grad i našu zemlju. Velikom broju učesnika – startovalo je 10.317 učesnika, a na cilj je stiglo 9.626, na raspolaganju je bilo 12 staza koje su izabrali zavisno od svojih psiho – fizičkih sposobnosti. Maraton je trajao neprekidno dva dana i jednu noć, pa je prisustvo sanitetskih ekipa bilo neophodno.

Punkt Letenka

Punkt Brankovac

Punkt Andrevlje

Punkt Popovica

Naša Organizacija je dobila zadatak da obezbedi osposobljene volontere, vozilo, ćebad, nosila i neophodan sanitetski materijal za eventualno zbrinjavanje povređenih.Ekipe za pružanje prve pomoći Crvenog krsta Novog Sada dežurale su na četiri punkta Popovica, Brankovac, Letenka i Andrevlje u periodu od 8-9.maja.

Ukupno je dežuralo 35 volontera na četiri punkta, sa neophodnim sanitetskim materijalom koji je obezbedila naša Organizacija. Žestoka kiša, tokom noći između subote i nedelje i blatnjav teren znatno su otežali kretanje na nekim delovima maratonske staze, što je prouzrokovalo veći broj povreda. Volonteri Crvenog krsta pokisli i nakvašeni su sve vreme održavanja Maratona bili na raspolaganju učesnicima.

Pin It on Pinterest