Izaberite stranicu

Seminar je realizovan u koordinaciji Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine i Gradske organizacije Crvenog krsta Novog Sada u Vrdniku.

Učesnici seminara bili su volonteri sledećih MZ: Budisava, imala 2 predstavnika i 1 koordinatora zaduženog za koordinaciju volontera na nivou svih MZ GOCK Novog Sada; Bukovac, 2; Veternik, 1; Futog, 2; Kovilj, 2; Kać, 2; Kisač, 2; Stepanovićevo, 2; Sremska Kamenica, 1; Petrovaradin, 1; Rumenka, 2. Adice, 1. Ukupno smo imali 21-og polaznika.

Predavači su bili: Ljubinka Tončev Suzi i Josip Bošnjaković.
Koordinator: Milica Balunović
Logistička podrška: Darko Lještak

Grupa je po svom sastavu bila heterogena u svakom pogledu ( kalendarska dob, zanimanje, radno angažovanje, profesija i sl). Atmosfera tokom rada je bila na potrebnom nivou, učesnici su pokazali visoko interesovanje za ovladavanje tehnikama komunikacije, motivacije i praktičnog rada na terenu sa krajnjim ciljem da regrutuju nove DDK i da na taj način omasovljavaju porodicu davalaca.

Aktivnost tokom radionica potvrdila je da se nakon ove edukacije može očekivati veći broj novoregrutovanih davalaca, odnosno da će akcije DDK biti bogatije što i jeste prevashodan cilj i zadatak obuke i rada na terenu.

Svoja zapažanja, kao i svoje ocene i utiske o ukupnom radu i boravku na seminaru, učesnici su iskazali u pisanoj formi na posebnom obrascu. Na kraju seminara učesnicima su podeljene diplome – sertifikati i Priručnik za volontere iz oblasti DDK.

Pin It on Pinterest