Izaberite stranicu

Црвени крст Новог Сада у сарадњи са Градском управом за здравство и Комисијом за борбу против дрога Града Новог Сада, организовао је у четвртак, 8. децембра 2022. године, у трајању од 10.00 до 14.00 часова, стручни скуп под називом „Превенција злоупотребе психоактивних супстанци у новосадским основним школама“, у сали Црвеног крста Војводине.

Присутне су поздравили: Бошко Митрашиновић, секретар Црвеног крста Војводине, проф. др Александра Дицков, председница Комисије за борбу против дрога Града Новог Сада, мр Драгана Којадиновић, вд начелника Градске управе за здравство и др Драган Лазић, секретар Црвеног крста Новог Сада.
Чланови Организационог одбора који су припремили и реализовали овај Стручни скуп били су: проф. др Александра Дицков, председница Комисије за борбу против дрога Града Новог Сада, Маја Петаков Вуцеља, доц др сц мед. Снежана Укропина и Дејан Вучковић, стручни сарадник Црвеног крста Новог Сада.

Реализатори стручног скупа били су стручњаци који се, на директан или индиректан начин, баве проблемима наркоманије и злупотребом других психоактивних супстанци, са следећим темама:
– „Превентивни програми за ученике основношколског узраста. које реализују учитељи и наставници из области менталног здравља и превенције психоактивних супстанци “ – доц. др Душан Чанковић, Институт за јавно здравље Војводине,
– Проблем повећаног насиља у школама и могућности школа у борби са наведеним“- Златица Јовић, дипломирани психолог, просветна саветница у Министарству просвете у Школској управи Нови Сад
– „Различити приступи у раду наставника и стручних сарадника са децом са поремећајем понашања“ – мр Маја Петаков Вуцеља, психолог, ОШ“ Жарко Зрењанин“. Нови Сад
– „Улога полиције у превенцији насиља и злоупотреби психоактивних супстанци, сарадња са школама“ – сарадник ПУ Нови Сад
– „Превентивни програми за ученике седмог и осмог разреда основне школе“ – Велибор Максимов, Јазас Нови Сад.

Едукација је била намењена стручним сарадницима основних школа, односно педагозима и психолозима са територије града Новог Сада, а новим знањима је овладало 19 просветних радника из 10 новосадских основних школа.

За ову едукацију урађена су уверења и стручна публикација „Превенција злоупотребе психоактивних супстанци у основним школама Града Новог Сада“ намењена запосленима у образовању деце узраста од 7 до 14 година у Новом Саду, а настала је као резултат сарадње Црвеног крста Новог Сада, Градске управе за здравство и Комисије за борбу против дрога Града Новог Сада.

Pin It on Pinterest