Izaberite stranicu

Делегација Црвеног крста Србије присуствовала је Свечаној академији поводом обележавања 30. година од оснивања Црвеног крста Републике Српске, која је одржана у четвртак 23. јуна 2022. године, у Културном центру на Палама, у 19.00 часова.
Том приликом др Драган Лазић је поздравио свечани скуп у име Црвеног крста Србије, као изасланик проф. др Драгана Радовановића, председника Црвеног крста Србије и примио признање од Бране Дурсуна председника Црвеног крста Републике Српске и госпође Сњежане Ковач, генералног секретара.
Признање Црвеном крст Србије је уручено за несебично залагање, труд и рад који су Црвеном крсту Републике Српске представљали ослонац и подршку у најтежем периоду.
„Представник Црвеног крста из Србије др Драган Лазић истакао је да је ова организација уз Црвени крст Српске била са њима од оснивања и биће и у будућности, јер су то братски партнерски односи.
– Наша сарадња у будућности ће бити конкретна и директна, заснована на принципима Црвеног крста и идеји која у свету постоји преко век и по, а у Србији 146 година. То је идеја за човека, брига о човеку, те ублажити људску патњу – рекао је Лазић и честитао 30 година постојања и рада Црвеног крста Републике Српске.“ (РТРС, 23. јун 2022. године, извор Срна).
На свечаној академији приказан је и документарни филм „Стазама хуманости“.
У делегацији Црвеног крста Србије била је и Јелена Анђелић стручни сарадник Црвеног крста Србије.
Током академије уручена су признања истакнутим званицама и партнерима, између осталог Председници Републике Српске Жељки Цвијановић, министру здравља и социјалне заштите Алену Шеранићу и министарки трговине и туризма Сузани Гашић, те изасланику српског члана Председништва БиХ Бошку Томићу и представницима међународних и републичких институција и организација.
Истог дана одржавана је Свечане седнице Скупштине Црвеног крста Републике Српске (ЦКРС) где су уручена признања истакнутим бившим радницима, волонтерима ЦКРС, као и партнерима и пријатељима из Црвеног крста Србије. Признања су, између осталих, примили и: др Раде Дубајић, генерални секретар Југословенског Црвеног крста у периоду оснивања, др Бранислав Љиљак, волонтер Црвеног крста Србије и Срета Јанковић некадашњи запослени радник у Хуманитарном бироу Југословенског Црвеног крста, а свечаности су присуствовале и колегинице Драгица Кљајић и Слађана Димић.

Pin It on Pinterest